Over Natureluur

Bij Natureluur bieden we kinderopvang aan voor baby's en peuters van 0 tot 4 jaar, een peutertuin voor peuters van 2 tot 4 jaar en voor schoolkinderen van 4 tot en met 12 jaar.

De dagopvang heeft een huiselijke warme en rustige sfeer met mooie natuurlijke materialen waar je kind heerlijk kind kan zijn.

Onze peutertuinen zijn gezellig en kleinschalig en hebben altijd veel buitenruimte om volop van alles te ontdekken.

Op de groene BSO is volop ruimte om te ontspannen en te spelen met leeftijdsgenoten en is geschikt voor jongens en meiden.

 

De vestigingen van Natureluur hebben een vaste locatie in een groene omgeving.

We laten ons in onze activiteiten en materialen leiden door de mogelijkheden van de natuur met het accent op natuurlijke materialen, milieu-bewustzijn (of duurzaamheid), dieren en natuurbeleving. En dan hebben we het over natuurbeleving in de breedste zin van het woord. 

De unieke ligging dichtbij of in de natuur zorgt ervoor dat de kinderen graag en veel buitenspelen. Wanneer we binnen zijn speelt natuurbeleving ook een belangrijke rol.

 

Zo zijn er dieren om te verzorgen, planten die je water kunt geven, zaadjes die worden geplant, een vers geplukt bloemetje op tafel.

 

Het buiten spelen wordt aangevuld met creatieve activiteiten, muziek, toneel, spelletjes, kinderkookcafe, techniek, lezen, bouwen, poppen en activiteiten waarbij de kinderen kunnen experimenteren. Natuurlijke materialen, plant, dier en milieu vind je dus ook binnen terug.

 

Een ouder van een kind op een groene BSO zei: ‘Natuur en kind zouden in het kader van opvoeden en opgroeien onlosmakelijk moeten zijn. Fijn dat hier juist in een groene BSO specifiek de aandacht naar uitgaat. Vanuit school lekker naar buiten en dus niet weer naar binnen’.

 

'Kennismaken met de natuur is onmisbaar voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen' aldus Kees Both in Pedagogisch Kader 0-4 jaar.

 

Ervaar zelf het gevoel van een van onze Natureluur locaties en vraag een rondleiding aan via info@natureluur-kinderopvang.nl .