Dagopvang, peutertuin & BSO De Vlindertuin Heythuysen

Natureluur de Vlindertuin is gehuisvest in Gezondheids- en cursuscentrum de Vlindertuin en ligt aan de overzijde van Basisschool de Neerakker in Heythuysen en in de directe omgeving van de dorpskernen Roggel, Leveroy en Haelen. Bij de locatie kunt u gemakkelijk parkeren. 

 

Natureluur de Vlindertuin heeft vier groepen; twee kinderdagopvanggroepen voor kinderen van 0-4 jaar (De Rupsen en de Vlinders) voor maximaal 16 kinderen, een peutertuin voor maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar tijdens de ochtenduren en een BSO voor maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

 

De dagopvang en de peutertuin is geen reguliere opvang maar een groene kleinschalige opvang die kinderen de ruimte geeft om te ontdekken, te experimenteren en spelenderwijs te leren samen met vriendjes en vriendinnetjes. Bij de peutertuin wordt gewerkt met het peuterprogramma Bobbi op de groep (bekend van de boekjes van Monica Maas).

 

We hebben drie groepsruimtes naast elkaar. Een groepsruimte is 's morgens voor de peutertuin en s' middags voor de BSO. De andere groepsruimten zijn de ruimtes voor het kinderdagverblijf. De verbinding met alle groepen is erg belangrijk. Zo kunnen kinderen met elkaar spelen, elkaar zien en is het eigenlijk een gezellige grote familie.

 

De peutertuin en BSO hebben een gezellige en huiselijke ruimte met eigen keuken en toilet. Er is een directe toegang tot de ontzettend grote speel-, beleef- en ontdektuin. Er is o.a. een moestuin, een beleefpad, modderkeuken met ruime zandbak en een bosje om in te struinen en hutten te bouwen, een plek voor een kampvuur, een graafplek voor kleuters en een voor de grotere kinderen, picknicktafels om aan te eten, te kleuren en spelletjes te doen, een enorm grasveld waar we kunnen rennen, balspellen kunnen doen, achter vlinders aanrennen of lekker in het gras te liggen. 
In de tuin vinden we ook onze varkentjes, kippen en schapen die de kinderen natuurlijk mee mogen helpen verzorgen. Binnenkort worden er ook cavia’s aan toegevoegd.

 

Binnen hebben we een heerlijke plek om te rusten, te chillen, te lezen of gezellig met elkaar te kletsen. We hebben een constructieplek om eindeloos te bouwen, een plek om spellen te spelen of te puzzelen, een plek waar je je kunt verkleden, een poppenhoek of waar je creatief bezig kunt zijn of iets met techniek te doen.

 

 

De kinderdagverblijfgroepen hebben beiden een eigen aangrenzend tuingedeelte in de grote tuin. Ze hebben hun eigen modderkeuken, zandbakken, picknicktafels, graafplek en nog veel meer. Er zijn ook een heerlijke grondboxen voor de baby's en op een beschutte plek in de tuinen vind je de buitenbedjes.

 

Binnen hebben de kinderdagverblijfgroepen een warme, sfeervolle rustige ruimte waar kinderen een huishoek vinden met een keukentje en poppen, een uitgebreide plek om te bouwen, creatieve materialen, een ontdekhoek en een leeshoek. Voor de baby's is er een apart gedeelte ((open) grondbox). 
De Rupsen hebben een verschoonplek in de groepsruimte en de Vlinders hebben een aangrenzende aparte verschoonruimte. Beiden hebben een eigen aangrenzende slaapkamer. Alle ruimtes hebben ramen voor het toezicht.

 

Alle groepen kunnen daarnaast ook nog spelen in ons speel-atelier waar spelletjes en puzzels kunnen worden gedaan en waar kinderen creatief aan de slag kunnen met verf, plak, klei, stof etc.

 

Natureluur de Vlindertuin in Heythuysen gebruikt de natuurlijke omgeving en het buiten spelen als middel om kinderen uit te dagen en om kinderen te stimuleren te groeien in hun ontwikkeling. Daarnaast is het een gezellige vrije tijdsbesteding voor basisschoolleerlingen die na een intensieve schooldag heerlijk in een andere omgeving kunnen zijn.

 

Scholen:

 

We zullen de kinderen ophalen van de volgende basisschool:
* Basisschool de Neerakker

 

Zit de basisschool van uw kind er niet bij, maar u wilt wel gebruik maken van de opvang bij Natureluur, dan kunt u contact opnemen met ons via info@natureluur-kinderopvang.nl. Kinderen van andere basisscholen zijn welkom als ze zelfstandig naar BSO Natureluur komen of worden gebracht of als het gaat om een groepje kinderen zodat we vervoer kunnen regelen. Mocht dat geen mogelijkheid zijn, dan kunnen we kijken of er een andere oplossing te vinden is.