Waarom Natureluur

Bij Natureluur zijn we het hele jaar door buiten in de natuur te vinden. Op deze manier beleven de kinderen de verschillende seizoenen het beste, ervaren ze het weer en de weersverandering en zijn herkenbare plaatsen toch weer iedere keer verrassend.

 

Kinderopvang in de natuur is in veel landen heel gebruikelijk. De natuur kinderopvang locaties laten zich inspireren door hun voorgangers in de Scandinavische landen maar ook Schotland, Duitsland, Engeland en Australië.

 

Veel activiteiten die normaal misschien binnen plaatsvinden halen we graag naar buiten; boterhammen eten, “koken” met bloemetjes en geurende kruiden, bouwen met takken en stenen, knutselen met herfstbladeren, in het zonnetje je fles krijgen en zelf gevonden dennenappels, schilderen met modder of met de meegebrachte verf en schilderdoeken.

 

Ook binnen hebben we een mooie ruimte waar de natuur en huiselijkheid te vinden is door bijvoorbeeld; de natuurlijke materialen zoals veel hout; de kweekbak voor zelf zaaien en oogsten; de thematafel met thema’s zoals ‘onderwater’ en ‘de egel’; de zorg voor plant en dier door bijvoorbeeld de wormenboerderij en planten; de aandacht voor duurzaamheid zoals in afval scheiden en gezonde voeding zoals veel groenten en fruit eten.

 

Natureluur is persoonlijk en kleinschalig en werkt met deskundige medewerkers die onze liefde voor natuur en kinderen met ons delen.

Na een dagje Natureluur is uw kind gezond moe en voldaan van alle belevenissen.

 

De dagopvang is het gehele jaar geopend op alle werkdagen. De peutertuinen zijn open in de ochtenden tijdens schoolweken en onze BSO's zijn alle schoolweken en alle vakantieweken open.

Natureluur heet u en uw kind van harte welkom!