Praktisch

Hieronder vindt u meer informatie over praktische zaken rondom de opvang bij Natureluur. Uitgebreide praktische informatie ontvangt u tijdens het intakegesprek of tijdens de rondleiding.

 

Huisregels

Natureluur stimuleert de kinderen om in de natuur samen op ontdekkingstocht te gaan. De vrije natuur kan soms onvoorspelbaar zijn. We geven kinderen de ruimte om te ontdekken, maar maken ze wel bewust van de risico’s voor zichzelf en de omgeving. Om die reden hebben wij, bij de BSO’s, huisregels opgesteld waar wij, de kinderen en de ouders zich aan houden zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen. Onderwerpen die naar voren komen zijn o.a. spelen bij water, in bomen klimmen, vuur maken, teken, omgang met dieren en planten enz. De huisregels worden met de kinderen die komen naar BSO Natureluur besproken.

 

Kleding

“Slecht weer bestaat niet, maar slechte kleding wel” Voor de kinderen is het belangrijk dat zij op een Natureluur-dag goed zijn gekleed. D.w.z. aangepast aan het weertype. We gaan met de kinderen de natuur in en daar kun je vies van worden. We vinden het belangrijk dat de kinderen onbezorgd kunnen spelen en daarom vragen wij u om vanaf de eerste dag te zorgen voor laarzen (sneeuwlaarzen in de wintermaanden en rubberlaarzen in de overige maanden of eventueel dikke sokken voor de rubberlaarzen).
Peutertuin: De peuters hebben iedere ochtend dat ze komen een tas bij zich met hun laarzen, een set reservekleding, slofjes en indien nodig een paar luierbroekjes.
BSO: Op de BSO blijven deze laarzen bij ons op de 
locatie liggen zodat kinderen niet met heel veel spullen naar school moeten. Verder is het noodzakelijk dat er een tas met reservekleren en een paar warme sloffen op de locatie liggen.  

 

De kleding en de laarzen moeten lekker zitten, praktisch zijn en mogen vies worden. In de winter is een muts, waterafstotende handschoenen en een sjaal heel fijn en zomers kan een petje handig zijn. Graag overal een naam inschrijven.

BSO Vervoer

Wanneer de school van uw kind zich niet op loopafstand van de Natureluur locatie bevindt, wordt er gebruik gemaakt van gemotoriseerd vervoer. We maken o.a. gebruik maken van “eigen” vervoer door de pedagogisch medewerkers en de ophaalmedewerkers van Natureluur. Uiteraard heeft iedereen die kinderen brengt of ophaalt van en naar school een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en zijn ze herkenbaar voor de kinderen. 

 

Eten en drinken

Bij Natureluur hechten we waarde aan gezonde voeding, denk hierbij aan onbespoten groenten en fruit, natuurlijk zoveel mogelijk zelf gezaaid en geoogst. Ook hebben we tussendoortjes als gedroogd fruit, peperkoek, soepstengels, crackers en rijstwafels. Verder bijvoorbeeld bruine boterhammen en crackers met hartig beleg zoals zuivelspread, smeerkaas, gekookt ei, plakje kipfilet of zoet beleg zoals appel- of perenstroop, vruchtenjam of honing. We zullen ook geregeld zelf iets bakken of koken. We drinken water eventueel met fruit erin, thee, melk, karnemelk, roosvicee en yoghurt(drank). Natureluur raadpleegt de richtlijnen van de schijf van vijf van Het Voedingscentrum. Bij een uitstapje en bij warm weer hebben de kinderen een eigen waterfles.