BSO in het bos Haelen

De BSO is voor maximaal 33 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

 

Natureluur BSO in het bos Haelen is gehuisvest in het souterrain van Zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen en ligt in het hart van de dorpskernen Heythuysen, Roggel en Haelen. Tegenover de ingang van de locatie kunt u gemakkelijk parkeren. 

 

We hebben er een grote gezellige en huiselijke ruimte met eigen keuken en toiletten. Direct voor onze deur ligt een kinderboerderij, wandelpaden, de schitterende kloostertuin en staan we direct middenin de natuur. Deze prachtige locatie ligt midden in het natuurgebied Het Leudal. Het natuurgebied omvat zo'n 900 ha, waarvan een groot deel als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het biedt een bijzonder landschap en een zeer gevarieerde natuur.

 

Niemand kan dit beter beschrijven als de tekst die u vindt op de website van “onze buren” het Bezoekerscentrum Leudal; 

 

“Door de combinatie van een bijzonder reliëf, een afwijkend microklimaat, een beekdalbodem met veengronden en de invloed van verschillende watertypen (oppervlaktewater en grondwater) zijn juist de beekdalen van een bijzonder karakter. De kwelmoerasjes, de elzenbroekbossen, de overgangen naar rijk ontwikkelde hellingen met elzen-eikenbos en eiken-beukenbos en centraal in het dal een fraai slingerende en steeds weer opnieuw vol verrassingen opduikende beek, bieden plaats aan tal van zeldzame planten en dieren en zijn een genot voor de op de beleving van natuur en landschap gerichte bezoeker. Naast een uitbundig plantenleven in het voorjaar, met tapijten van geel speenkruid en als met sneeuwvlokken bespikkelde begroeiingen van grootbloemmuur, dalkruid en lelietje der dalen, zijn het ook de galmende concerten van de vele broedvogels, die het verblijven in het gebied zeer aangenaam maken. De geheimzinnigheid van de vaak lokkende, fluisterende en kabbelende beken versterken het gevoel van natuurbeleving in hoge mate.” (bron; www.bezoekerscentrumleudal.nl) 

Natureluur BSO in het bos Haelen kenmerkt zich naast het prachtige natuurgebied ook door de unieke samenwerking met het Zorgcentrum St. Elisabeth en met Groen Hart Leudal (GHL).

 

GHL is gespecialiseerd in Natuur en Milieu Educatie, gericht op activiteiten met jongeren in o.a. de basisschoolleeftijd. Voorbeelden hiervan zijn het maken van insectenhotels, lentewandelingen, bijenlessen en plaatsen van bijenhotels enz.

 

Scholen

We zullen de kinderen ophalen van de volgende basisscholen:

* De Leerlingst Haelen

* De Zwjiek Roggel
* St. Antonius Buggenum

 

Zit de basisschool van uw kind er niet bij, maar u wilt wel gebruik maken van de opvang bij Natureluur, dan kunt u contact opnemen met ons via info@natureluur-kinderopvang.nl. Kinderen van andere basisscholen zijn welkom als ze zelfstandig naar BSO Natureluur komen of worden gebracht of als het gaat om een groepje kinderen zodat we een taxibusje kunnen laten rijden. Mocht dat geen mogelijkheid zijn, dan kunnen we kijken of er een andere oplossing te vinden is.