Kinderdagverblijf JiB in Kelpen-Oler

Natureluur Kinderdagverblijf Jib is gehuisvest in het gebouw van Koki-Kids in Kelpen-Oler (Limburgstraat 1a) in de directe omgeving van de dorpskernen Ell, Grathem, Baexem, Hunsel, Swartbroek en Leveroy. Ook ligt het dicht bij Weert en Heythuysen. Bij de locatie kun je heel gemakkelijk parkeren.

Kinderdagverblijf Jib is heel kleinschalig met een groep dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar voor maximaal 16 kinderen met vaste medewerkers, dus hierdoor gezellig huiselijk en vertrouwd.

De dagopvang is geen reguliere opvang maar een actieve kleinschalige opvang die kinderen de ruimte geeft om te bewegen, te ontdekken, te experimenteren en spelenderwijs te leren, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Jib staat dan ook voor 'Jong in Beweging'!

We hebben een gezellige en huiselijke ruimte met eigen keuken en kindertoiletjes. Er is een directe toegang tot de eigen beweegtuin, waar we kunnen spelen in de (loop)autostraat, de modderkeuken, de zandbak en volop kunnen fietsen tussen de bamboestruiken. We hebben picknicktafels om aan te eten, te kleuren en spelletjes te doen. In de naastgelegen tuin van Koki-kids kunnen we spelen op het gras waar we kunnen rennen en spelletjes kunnen doen, kunnen gymmen of lekker in het gras liggen of op een kleed picknicken. In de tuin vinden we ook een heerlijke grondbox voor de baby's en op een beschutte plek in de tuin vind je de buitenbedjes.

 

De speeltuinen en speelgrasvelden van Kelpen-Oler liggen aangrenzend en rondom het gebouw dus we kunnen ook gezellig op pad om daar te spelen.

 

We hebben op het kinderdagverblijf een aantal warme buitenspeelpakken waarin de kinderen volledig ingepakt zijn en toch lekker nat en vies mogen en kunnen worden. natuurlijk kun je ook zelf zorgen voor een fijn buitenpak om in te spelen. Zomer en winterlaarzen kunnen jullie als ouders zelf mee nemen.

 

Binnen heeft het kinderdagverblijf een warme, sfeervolle rustige ruimte waar kinderen volop kunnen bewegen en klimmen en klauteren. We hebben een speelhal voor dansjes en gymspelletjes, een uitgebreide plek om te bouwen op de speelmatten, creatieve materialen, een bank om boekjes op te lezen en lekker te ontspannen. Voor de baby's is er een aparte knusse grondbox waar we aandacht besteden aan het op eigen tempo leren bewegen, kruipen en zitten. Aangrenzend is de verschoonruimte met toiletjes en de slaapkamer. Alle ruimtes hebben ramen voor voldoende toezicht.

 

Bij Kinderdagverblijf Jib laten we ons inspireren door de theorie van Emmi Pikler. Deze theorie gaat uit van vrije bewegingsruimte voor kinderen, het spel en spelen, de manier van aandacht vanuit de volwassene richting het kind maar ook het gebruik van 'actieve' materialen. Onder andere die vrije bewegingsruimte is van jongs af aan belangrijk voor een goede, motorische ontwikkeling.

 

Voor onze peuters maken we gebruik van het peuterprogramma Bobbi, bekend van de prentenboekjes over het beertje Bobbi die ons meeneemt op allerlei dagdagelijkse avonturen.

 

Kom gezellig een kijkje nemen bij Jib in Kelpen-Oler!