Nieuws

Gezocht pedagogisch medewerkers BSO & Peutergroep locatie Beegden

11-6-2024

Omdat wij een nieuwe locatie in Beegden (gemeente Maasgouw) gaan openen met een peutergroep en een BSO zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. We zijn een groene en actieve opvang waar buitenspelen heel erg belangrijk is. Ben je al in bezit van je diploma voor het werken binnen de kinderopvang/BSO, ben je sportief, creatief, heb je groene vingers, hou je van dansen, activiteiten begeleiden of knutselen of dit allemaal samen, dan hebben wij een leuke baan voor je!

Dit kan zijn op onze nieuwe locatie of op een van onze andere locaties (i.v.m. een personele verschuiving) in Heythuysen, Haelen, Baarlo, Kelpen-Oler of Haler.

Vind je een nieuwe locatie leuk, of juist liever binnen een bestaand team? Uren zijn in overleg, maar voor Beegden is de combinatie peutergroep met VVE tijdens de ochtend en BSO in de middag wel heel wenselijk.

In het bezit zijn van een VVE certificatie, 3F en/of babyspecialisatie heeft onze voorkeur. Voor deze vacature kunnen we geen BBL-er aannemen. Start is 19 augustus. Voor 1 juli willen we de sollicitatieprocedure hebben afgerond.


Kijk voor geschikte diploma's op https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang

Mail je CV naar info@natureluur-kinderopvang.nl


Natureluur start BSO en Peutertuin in Beegden

11-6-2024

Natureluur streeft ernaar om per 19 augustus 2024 een BSO te openen . Ook zal er op deze locatie plaats zijn voor peuteropvang in de ochtenden. We krijgen een fijne ruimte in basisschool 'St. Martinus' in Beegden en er zullen net als bij onze overige Natureluur locaties veel mogelijkheden zijn om te spelen op het grote uitdagende schoolplein, maar vooral in de bosrijke omgeving.  Voor de BSO gaan we een 40 schoolweken pakket en een 52 weken compleet pakket aanbieden. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van losse vakantieopvang. De vakantieopvang vindt plaats op onze locatie BSO in het Bos te Haelen! Net als bij onze andere BSO's draait het bij Natureluur om vrije tijd, lekker buiten bezig zijn, creatieve, sportieve en avontuurlijke activiteiten op te nemen. Bij Natureluur vind je geen computers, tv of tablets; die hebben we ook helemaal niet nodig want wij gaan op avontuur! Middels een email aan info@natureluur-kinderopvang.nl kun je alvast een voorinschrijving doen.  Tot snel bij onze nieuwe BSO en Peutertuin in Beegden!


Gezocht huishoudelijk medewerker/groepshulp (12u per week) BSO Koeberg Baarlo!

26-3-2024

Onze BSO de Koeberg in Baarlo is op zoek naar een huishoudelijk medewerker/groepshulp voor 12 uur in de week. Het gaat om 6 uur huishoudelijk werk van het poetsen van de ruimtes/toiletten/keuken etc. tijdens enkele ochtenden en 6 uur verspreid over maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag als de BSO open is (3x2 uur), als groepshulp in de ondersteuning van de pedagogisch medewerkers. Denk dan aan de vaatwasser vullen/legen, opruimen, helpen met buitenpakken aan doen, toiletbezoek kinderen, was opvouwen etc. Interesse? Mail dan naar info@natureluur-kinderopvang.nl en misschien kun jij binnenkort Juul en zijn team ondersteunen! 💚 


Gezocht: handige en leuke conciërge kinderopvang Natureluur (ca. 16-20 u per week)

14-2-2024

Onze groene kinderopvanglocaties hebben wij altijd wel wat te klussen; van het ijsvrij maken of het vegen van de opritten, van het aandraaien van stoelpoten, het ophangen van plankjes, het schoonmaken van ventilatieroosters, van de batterijcheck in de rookmelders, het maken van kapot speelgoed, het onderhouden van de tuinen, het bijvullen van het varkensvoer enz... Wij zoeken een vrolijke, enthousiaste conciërge die het leuk vindt zelfstandig te werken in een omgeving met een heleboel kinderen. Een echte doener! Wij denken op dit moment zo'n 16-20 uur per week nodig te hebben voor het onderhouden van onze 5 locaties in Baarlo, Heythuysen, Kelpen-Oler, Haelen en Haler. Je hebt dus een eigen auto waar al je gereedschap in gaat passen! Werktijden en werkdagen in overleg met ons.

Je hebt natuurlijk kluservaring, enige kennis van electra en techniek, je hebt oog voor veiligheid en hygiëne en je bent hartstikke handig met gereedschap en een kwast.

De salarisschaal is schaal 4 volgens de CAO Kinderopvang. Afhankelijk van je opleiding en ervaring zullen wij je inschalen in de juiste trede.

Wij bieden je een gezellige werkomgeving waar geen dag hetzelfde is! Interesse? Mail naar info@natureluur-kinderopvang.nl


We zoeken jou!

7-2-2024

Deze functie als pedagogisch medewerker is geen gewone maar een echte speciale! We zoeken iemand die het leuk vindt om op al onze verschillende groene en actieve locaties te werken. Je bent dus flexibel, de vliegende kiep, de spin in het web, de redder in nood; je hebt een auto, je woont centraal in ons werkgebied Baarlo-Heythuysen/Haelen-Haler-KelpenOler, je hebt een geschikt diploma voor bso en kdv (geen bbl). Contracturen in overleg passend bij jouw mogelijkheden, van 0 tot ongeveer 30 uur. Mail je cv naar info@natureluur-kinderopvang.nl en laten we gauw kennismaken 💚  


Vacature Pedagogisch medewerker 12-16 uur (mag ook met BBL) (inzetbaar op groene BSO de Koeberg in Baarlo)

2-11-2023

Ben jij een Pipi Langkous of een Freek Vonk of iemand die sport leuk vindt? Die graag buiten is, van aanpakken weet, en ook zorgzaam kan zijn? Die kinderen kan laten verwonderen, goede contacten kan onderhouden met collega's en ouders, activiteiten kan verzinnen en van avontuur en ontdekken houdt? Dan ben je helemaal op je plek bij deze leuke BSO! Email je cv en een leuk voorstelmailtje naar info@natureluur-kinderopvang.nl

Ben je ook nog handig in klusjes, facilitaire taken en onderhoud, dan kunnen we het contract ook nog ophogen voor extra taken naast het groepswerk.
We willen graag ons team versterken met iemand die het leuk vindt te werken op de Bso's van Natureluur (voornamelijk in Baarlo). Vanzelfsprekend vind je werken met kinderen leuk, vind je werken op een Bso, die stoer, avontuurlijk en verrassend is, een leuke (nieuwe) uitdaging, je bent flexibel en je houdt van buiten zijn. Als Pedagogisch Medewerker bij Natureluur ben je verantwoordelijk voor de voor,- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar waarbij je de kinderen ophaalt van school met eigen vervoer of met de bakfiets.
Jij hebt;
Minimaal MBO niveau 3 diploma geschikt voor deze functie volgens de Cao kinderopvang. We staan ook open voor een BBL traject of opleiding via zij-instroom! Goede beheersing van de Nederlandse taal (3F of bereid deze op korte termijn te behalen)
Jij bent;
Flexibel, enthousiast, actief en positief ingesteld, een echte aanpakker, hebt humor en staat stevig in je schoenen en kunt met pre-pubers werken. Maandag, dinsdag, donderdag beschikbaar na school (4e middag is evt. mogelijk op vrijdag in Heythuysen) Tijdens schoolvakanties beschikbaar ( m.u.v. je eigen vakantie) Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Kinderopvang schaal 6. Contract is o.b.v. 12 of 16 uur per week (daadwerkelijke uren zijn in overleg)Locatie is gelegen in Baarlo

Open dag kinderdagverblijf JiB in Kelpen-Oler

29-9-2023
Maandag 2 oktober van 15.00-17.00 uur en vrijdag 6 oktober van 10.00-12.00 uur kun je komen kijken naar Kinderdagverblijf Jib in Kelpen-Oler aan de Limburgstraat 1a. We zitten in het gebouw van Koki-kids. Per 1 november gaan we open en kunnen kinderen ook echt komen spelen bij Jib. Wil je alvast een aanmelding doen, dan vind je Jib op ons inschrijfformulier. Tot en met de open dagen kunnen we ook een plekje reserveren. Mail hiervoor naar info@natureluur-kinderopvang.nl. Let op, op sommige dagen hebben we al een wachtlijst.

 


Nieuw kinderdagverblijf in Kelpen-Oler

4-8-2023

Per 1/11 start Natureluur kinderopvang een nieuw kinderdagverblijf in Kelpen-Oler, namelijk JiB! Dit wordt een actieve kinderopvang (Jong in Beweging) voor kindjes van 0-4 jaar. Kleinschalig (1 groep), in een speelrijke omgeving waarbij samen bewegen (vooral buiten) heel belangrijk gaat zijn.  Bij JiB kun je denken babymassage, peutergym, de ochtend starten met een dansje, peuteryoga, gezonde voeding, veel bewegingsruimte, sport- en spelactiviteiten, muziek en dans, veel naar buiten, en volop gezelligheid met een vast en ervaren team van Natureluur pedagogisch medewerkers! Staat je kind op onze wachtlijsten of wil je graag een plekje bij JiB in Kelpen-Oler mail dan naar info@natureluur-kinderopvang.nl. Dan gaan wij een inschrijvingslijst maken. De open dag zal plaatsvinden in oktober, maar wacht niet te lang, we hebben maar 1 groep. Kom gezellig actief spelen bij JiB!


Muziekkwartier

16-3- 2023
De pedagogische medewerkers van Natureluur hebben onlangs de training van Het Muziekkwartier afgerond. Muziek maakt blij en stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen. Samen zingen, spelen en bewegen is heel natuurlijk voor jonge kinderen. Het Muziekkwartier combineert dagelijks plezier, muziek, creativiteit en samenwerking, zodat de kinderen plezier maken en blijven groeien. Door de training hebben de pedagogisch medewerkers geleerd hoe kinderen zich beter kunnen ontwikkelen met behulp van muziek en door het inzetten van een dagelijks muziekkwartiertje met onze baby's, dreumesen, peuters en jongste kleuters.


Vol = vol

18 juli 2022
Beste ouders,

Heel veel kinderen spelen graag lekker buiten! Dat vinden wij heel fijn. Natuurlijk willen we graag dat ieder kind kan komen spelen bij onze opvang; veel buitenspelen, mooie ruime locaties, grote tuinen, vast team, dieren om te knuffelen en veel vriendjes en vriendinnetjes. Helaas hebben we op de meeste locaties een wachtlijst op bepaalde dagen. De volgorde van de wachtlijst gaat op basis van datum inschrijving. Inschrijven is geheel kosteloos en vrijblijvend. Omdat sommige locaties een erg lange wachtlijst hebben, houden we daar ook even geen rondleidingen. Je kunt je wel inschrijven en dan doen we de rondleiding als er zicht is op een plek. Na inschrijven worden jullie op de hoogte gebracht van de wachtlijst. 


Vacature

6 juni 2022

Vacature BSO Pedagogisch medewerker 22-24 uur

 

 

Werken bij de allerleukste groene BSO van Natureluur? Wij hebben een vacature voor rond de 22-24 uur op alle 5 de naschoolse middagen en tijdens schoolvakanties voor onze locaties Baarlo, Heythuysen en Haelen per nieuwe schooljaar (evt. ook al eerder plek).

Je hebt natuurlijk een diploma nodig (o.a. op het gebied van pedagogiek of, kunst of sport), een avontuurlijke persoonlijkheid, je bent creatief en enthousiast en je houdt zeker van buiten actief bezig zijn met kinderen, ook ben je graag rondom dieren (varkens, kippen, cavia’s, schapen). Je bent wel alle 5 de middagen van de week beschikbaar waarbij de woensdag en de vrijdag een langere middag kunnen zijn. Je hebt een auto tot je beschikking zodat je alle drie onze bso’s kunt bereiken.

Je bent samen met het BSO team verantwoordelijk voor gezellige, actieve BSO middagen, het vervoer van de kinderen van school naar de BSO, de begeleiding van kinderen gedurende de middag en je bent beschikbaar tijdens een groot gedeelte van de schoolvakanties op hele of halve dagen.


Kijk voor geschikte diploma's op https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang

 

Mail je CV naar info@natureluur-kinderopvang.nl

 


Dubbelcheck opvanggegevens kinderopvangtoeslag

24 november 2021
Door de maandelijkse gegevenslevering vanuit onze administratie naar de Belastingdienst werken ook wij mee aan het terugdringen van fouten in de verwerking van de kinderopvangtoeslag.

 

Lees hier verder 

 


Natureluur start BSO in Baarlo

16 september 2020
Per 4 januari 2021 start Natureluur een BSO in Baarlo! We krijgen een fijne ruimte in Blokhut de Koeberg van Jong Nederland. Maar natuurlijk gaat het ons om de prachtige buitenruimte eromheen. De grote tuin, het grasveld, de heuvel, de naastgelegen speeltuin en natuurlijk het bos wat ook naast de deur ligt. 
We gaan een 40 weken schoolpakket aanbieden met evt. mogelijkheid tot vakantieopvang. Net als bij onze andere BSO's draait het bij Natureluur om vrije tijd, lekker buiten bezig zijn, creatieve, sportieve en avontuurlijke activiteiten. Bij Natureluur vind je geen computers, tv of tablets; die hebben we ook helemaal niet nodig want wij gaan op avontuur! Middels een email aan info@natureluur-kinderopvang.nl kun je alvast een voorinschrijving doen.  Tot snel bij onze nieuwe BSO in Baarlo!


FAQ

18 april 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ Ouders - Betaling kosten kinderopvang (periode 16 maart t/m 28 april) Overzicht van veel gestelde vragen van ouders Vragen & Antwoorden – versie 17 april 2020, 15.00 uur

 

1. Over welke periode hebben we het als we het over ‘de sluiting van de kinderopvang’ hebben? Het gaat hier om de periode van 16 maart 2020 tot en met in elk geval 28 april 2020. Op 21 april zal meer bekend worden over de maatregelen na 28 april. Mogelijk wordt de sluitingsperiode van verlengd.

 

2. Wat als de opvang ook na 28 april gesloten blijft? Dan loopt ook de compensatieregeling door. Het geld over de periode 16 maart tot en met 28 april wordt in één keer uitbetaald in juni of juli. Als de kinderopvangsluiting verlengd wordt na 28 april, vindt de betaling over deze langere periode in één keer plaats op een later moment.

 

3. Welk deel van mijn factuur is de eigen bijdrage? Het gaat om het deel van de kosten waarvoor u geen toeslag ontvangt van de Belastingdienst/Toeslagen en ook geen subsidie voor ontvangt van uw gemeente.

 

4. Hoe en wanneer krijg ik mijn eigen bijdrage terug? Uw eigen kinderopvangorganisatie laat u weten wanneer u het deel dat de kinderopvangorganisatie vergoedt, ontvangt. Als u recht heeft op kinderopvangtoeslag krijgt u dit deel in één keer teruggestort aan het einde van de sluitingsperiode kinderopvang door de Sociale Verzekeringsbank op de rekening waarop u de kinderopvangtoeslag ontvangt. Het bedrag over de periode 16 maart tot en met 28 april wordt in één keer uitbetaald in juni of juli. Als de kinderopvangsluiting verlengd wordt na 28 april, vindt de betaling over deze langere periode in één keer plaats op een later moment.

 

5. Wie betaalt mijn geld terug, de overheid of de kinderopvangorganisatie? Dit is afhankelijk van het uurtarief dat u betaalt. De overheid vergoedt het deel op uw factuur tot het maximum uurtarief. Als het uurtarief dat u betaalt daarboven ligt vergoedt uw kinderopvangorganisatie het resterende deel.

 

6. Wat is het maximum uurtarief? Het maximum uurtarief is het uurtarief waarover de Belastingdienst in 2020 maximaal kinderopvangtoeslag voor betaalt. De maximum uurtarieven voor 2020 zijn voor dagopvang € 8,17, voor buitenschoolse opvang € 7,02 en voor gastouderopvang € 6,27.

 

7. Hoe nauwkeurig is de berekening van mijn eigen bijdrage die ik teruggestort krijg? Als u kinderopvangtoeslag ontvangt zal de overheid het deel tot het maximum uurtarief zo nauwkeurig mogelijk berekenen op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst. U ontvangt een (digitale) bevestiging van dit bedrag (‘een beschikking’). De regeling voor de tegemoetkoming wordt in korte tijd vormgegeven en uitgevoerd. Daarom is gekozen voor een versimpelde vorm, waarbij gebruik wordt gemaakt van beschikbare gegevens. Versie 17 april, 2020 Ouders zullen daarom met deze tegemoetkoming bij benadering worden gecompenseerd voor het betalen van de eigen bijdrage. De gegevens bij de Belastingdienst/Toeslagen op de gehanteerde peildatum zullen niet altijd volledig aansluiten bij de gegevens in de actualiteit, en op de factuur. De overheid en de kinderopvang vragen daarvoor begrip bij ouders. Wanneer er sprake is van een te groot verschil, is er een mogelijkheid tot beroep en bezwaar bij de Belastingdienst Toeslagen.

 

8. Van wie krijg ik mijn geld terug als mijn kinderopvangtoeslag rechtstreeks naar de kinderopvangorganisatie wordt overgemaakt? U ontvangt het hele factuurbedrag terug van uw eigen kinderopvangorganisatie wanneer u de Belastingdienst toestemming heeft gegeven de kinderopvangtoeslag rechtstreeks aan de kinderopvangorganisatie, over te maken.

 

9. Ik wil geen compensatie van mijn kosten; hoe kan ik aangeven dat ik hier vanaf zie? U kunt bij uw eigen kinderopvangorganisatie aangeven dat u afziet van compensatie. - Als u kinderopvangtoeslag ontvangt dan kan uw kinderopvangorganisatie alleen dat deel van uw eigen bijdrage níet compenseren dat eventueel boven het maximale uurtarief ligt van de Belastingdienst (dit noemen we het buiten-fiscale deel). Het is niet mogelijk om af te zien van compensatie voor het deel dat u van de overheid ontvangt (dit wordt het binnen-fiscale deel genoemd). - Als u gebruik maakt van een gemeentelijke subsidieregeling, zal uw kinderopvangorganisatie uw eigen bijdrage op uw verzoek niet terugbetalen.

 

10. Wat is een gemeentelijke bijdrage? Onder een gemeentelijke bijdrage wordt verstaan een tegemoetkoming in de kosten voor de Voor- en vroegschoolse educatie (VVE), peuteropvang (voormalige peuterspeelzaal) of opvang op basis van een sociaal-medische indicatie (SMI). De gemeente verstrekt deze subsidie rechtstreeks aan de kinderopvangorganisatie. De kinderopvangorganisatie stuurt u maandelijks een rekening voor het deel dat u zelf moet betalen, dat is uw eigen bijdrage.

 

11. De gemeente betaalt een deel van de kosten voor de kinderopvang van mijn peuter. Kom ik ook in aanmerking voor compensatie van mijn eigen bijdrage? Ja, als uw kind gebruikt maakt van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), peuteropvang of opvang op basis van een sociaal-medische indicatie (SMI) en u betaalt daarvoor een eigen bijdrage dan krijgt u dit gecompenseerd door uw kinderopvangorganisatie. In sommige gemeenten zult u het bedrag rechtstreeks van de gemeente ontvangen. U krijgt uw eigen bijdrage alleen terug wanneer u de rekeningen door bent blijven betalen.

 

12. Mijn inkomsten zijn sterk gedaald. Welke gevolgen heeft dit voor mijn compensatie? Wij vragen u in dit geval om uw gegevens bij de Belastingdienst/ Toeslagen te wijzigen, dat kan via mijntoeslagen.nl. Vanaf de eerste dag van de volgende maand krijgt u dan een hoger bedrag aan kinderopvang toeslag en daalt uw eigen bijdrage evenredig.

 

13. Ik werkt thuis en werk minder uren. Heeft dit gevolgen voor mijn kinderopvangtoeslag, die immers is gebaseerd op het aantal uur dat ik werk? Nee dit heeft geen gevolgen voor deze periode.

 

14. Ik ben werkloos geworden, wat betekent dit voor de kinderopvang? U hoeft de kinderopvang niet direct op te zeggen: u behoudt nog drie maanden het recht op de kinderopvangtoeslag. Versie 17 april, 2020

 

15. Mijn kind is gestart na 16 maart en ik heb nog geen kinderopvangtoeslag aangevraagd. Krijg ik wel compensatie? Normaal gesproken kunt u tot 3 maanden met terugwerkende kracht na startdatum kinderopvangtoeslag aanvragen. Maar aangezien de compensatieregeling een tijdelijke regeling is, zult u dit kenbaar moeten maken. Op dit moment is nog niet duidelijk op welke wijze dit moet. Zodra hier meer bekend over is komen wij hier op terug in deze FAQ.

 

16. Waarom moet ik betalen als ik mijn geld toch weer terugkrijg? Kan ik dan niet beter mijn incasso stopzetten? Zolang u de facturen blijft betalen (en uw incasso niet stopzet), is de kinderopvang in staat om noodopvang te verzorgen voor ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen, bent u er zeker van dat u uw recht op kinderopvangtoeslag behoudt én behoudt u uw plek in de kinderopvang. Op deze manier kunnen we de draad snel weer oppakken wanneer we terugkeren naar de normale situatie.

 

17. Ik heb mijn incasso stopgezet, wat nu? Neem contact op met uw kinderopvangorganisatie en vraag advies.

 

18. Ik ontvang geen kinderopvangtoeslag en maak geen gebruik van een gemeentelijke subsidieregeling. Heb ik recht op compensatie? Op dit moment is nog niet duidelijk of er compensatie mogelijk is voor ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen en de kosten voor kinderopvang volledig zelf betalen. In de intentieverklaring tussen SZW, BK, BMK en BOinK wordt gesproken over alle ouders, dus vooralsnog gaan wij ervan uit dat dit in een later stadium alsnog wordt opgelost.

 

19. Hoe zit het met de informele kinderopvang? Kom ik ook voor compensatie in aanmerking nu ik mijn kind niet langer naar een oppas kan brengen? Nee, de compensatie geldt alleen voor de formele kinderopvang, dus niet de kosten die u maakt wanneer bijvoorbeeld een familielid of iemand uit de buurt op uw kind(eren) past.

 

20. Geldt de compensatie ook voor ouders met cruciale beroepen? Aan de noodopvang zijn geen kosten verbonden. Wanneer u als ouder met cruciaal beroep al een contract heeft bij de kinderopvang en heeft de factuur voldaan, wordt u net als alle andere ouders gecompenseerd voor uw eigen bijdrage. Ook als u meer uren heeft afgenomen dan in het contract staat, zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Een ouder met een cruciaal beroep die geen contract heeft bij een kinderopvangorganisatie, betaalt niets voor het gebruik van de noodopvang. 


Laatste plekjes 0-4 jr Vlindertuin

21 maart 2020
Natureluur Kinderopvang de Vlindertuin heeft al vanaf de start afgelopen mei 2019 een lange wachtlijst voor de 0-4 jaar groep. Gelukkig kunnen wij een nieuwe tweede groepsruimte krijgen binnen de Vlindertuin. Zodra Natureluur weer open gaat voor reguliere dagopvang gaan we deze prachtige nieuwe ruimte in gebruik nemen. Jullie kunnen je dus nog steeds hiervoor aanmelden. We hebben nog maar een beperkt aantal vrije plekjes. Een rondleiding (op gepaste afstand) doen we evt. in overleg, maar er kan ook vrijblijvend worden ingeschreven. Klik hier voor ons inschrijfformulier, 


Noodopvang

20 maart 2020
Naast dat Natureluur Kinderopvang, voor eigen klanten, noodopvang aanbiedt voor ouders uit cruciale beroepsgroepen, bieden we ook noodopvang aan voor ouders die nog geen overeenkomst met Natureluur hebben. Zit u in opvangnood? Stuur hiervoor een mail naar info@natureluur-kinderopvang.nl

 


Het Coronavirus (update 16 maart 2020)

16 maart 2020
De overheid heeft besloten dat scholen en kinderopvangcentra sluiten tot en met 6 april. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer etc. is er wel opvang in de school en bij kinderopvangcentra, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Zie hiervoor de lijst van cruciale beroepen. Ook Natureluur biedt opvang aan voor kinderen van ouders uit deze beroepsgroepen. 

 


Natuur maakt mensen gezond

23 februari 2020
Natuur maakt mensen gezond, onderzoeken hebben dit al meerdere keren aangetoond. Oerrr (van Natuurmonumenten) zet de zes belangrijkste gezondheidsredenen op een rij;

 

1. Bewegingsvrijheid; De opvanglocaties van Natureluur hebben enorme tuinen waar kinderen vrijuit kunnen bewegen en elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Buiten zijn is lekker in je hoofd en goed voor je motoriek.
2. Weerbaarheid; Bij Natureluur hebben we tuinen waar veel uitdaging te vinden is, van kriebelbeestjes, tot bomen en boomstammen om over en in te klimmen, gras om op te liggen en zand om moddertaartjes mee te maken. Dit alles versterkt de mentale en lichamelijke weerbaarheid van kinderen.
3. Lekker slapen; Natuurlijk daglicht is belangrijk voor een goed functionerende biologische klok. Daarnaast biedt Natureluur voor de jongere kinderen ook nog de mogelijkheid om in de tuin in speciaal daarvoor bestemde bedjes te slapen.
4. Minder stress; Ook voor kinderen geldt dat als de druk hoog is, bijvoorbeeld op school, ga naar buiten! Ook is buitenspelen preventief al goed.
5. Vitamine D; Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de opname van mineralen, het versterken van het immuunsysteem en het verlagen van allerlei ziekten.
6. Goede ogen; Bij Natureluur vind je geen televisie, computers of tablets, nee wij gaan lekker spelen. Buiten kun je verder weg kijken, en dat is goed voor je oogspieren. Ook het Oogfonds adviseert minimaal twee uur per dag buitenspelen.


Inschrijven "kdv De Kleine Boertjes"

5 januari 2020
Alle kleine ontdekkers, dierenvriendjes en avonturiers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor Kinderdagverblijf De Kleine Boertjes. Wij hebben maar één groep dus lekker kleinschalig, schrijf dus snel in! Dit nieuwe groene kinderdagverblijf gaat open per 1 maart 2020 en is voor alle 0-4 jarigen uit de dorpen rondom Haler.
Inschrijven kan hier

Meer informatie over deze locatie www.natureluur-kinderopvang.nl


Natureluur  "De Kleine Boertjes"

25 november 2019

Ons nieuwe kinderdagverblijf in Haler gaat heten: Natureluur kinderdagverblijf De Kleine Boertjes!

Kleine boerinnetjes zijn natuurlijk net zo welkom!

Voor informatie of inschrijving mail naar info@natureluur-kinderopvang.nl

 


Uitbreiding dagopvang de Vlindertuin

20 november 2019

Er is straks weer plek bij de dagopvang van de Vlindertuin op alle dagen! Per maart/april gaan we uitbreiden bij de Vlindertuin in Heythuysen met nog een dagopvanggroep. Hierdoor hebben we weer plek voor de kinderen op de wachtlijst en voor nieuwe kinderen. Maar schrijf je kindje snel in want we zitten ook weer heel gauw helemaal vol.

 

Stuur een email naar info@natureluur-kinderopvang.nl of vul het inschrijfformulier alvast in, dan hebben we snel met elkaar contact voor een kennismaking en een rondleiding.

 


Groene dagopvang 0-4 in Haler!

5 november 2019

Ongeveer einde eerste kwartaal 2020 zal Natureluur een kinderdagverblijf openen voor kindjes van 0-4 jaar in Haler!! We gaan een heerlijke ruimte krijgen in het oude schoolgebouwtje naast de kerk in het gebouw van Mitch Gym. Natureluur met dezelfde groene visie waar Natureluur zo bekend om staat. We krijgen een leuke ontdek- en beleeftuin met een modderkeuken om bloesemsoep te maken, kippetjes om te verzorgen, zand, water, speelbosje om je in te verstoppen, klim- en klautermogelijkheden en nog veel meer....! Ook biedt Natureluur hier de mogelijkheid tot gezond buiten slapen.

Wij kiezen bewust voor groene pedagogiek omdat het heel gezond is om dagelijks buiten te zijn, het contact met dieren, bloemen en planten, eitjes rapen, dieren verzorgen, werken in de moestuin, mogelijkheid tot buitenslapen in speciale buitenbedjes, struinen, spelen met zand en water. Het pedagogisch handelen wordt geïnspireerd door de visie van Emmi Pikler en Reggio waarin wordt gesteld dat kinderen zich het beste ontwikkelen als dit op hun eigen tempo is, op hun eigen manier en hier ook de vrijheid in krijgen. Spelmaterialen zijn puur en echt en zowel de binnen- als buitenruimte is van en voor de kinderen.

 

Geïnteresseerd en misschien al inschrijven ? Mail mij dan even: aukje@natureluur-kinderopvang.nl

 


Dagopvang 0-4!

23 januari 2019
Misschien hebben jullie het al gehoord ? Natureluur start dit voorjaar met een kleinschalige kinderdagverblijf groep van 0-4 jaar bij onze locatie de Vlindertuin. Aan de rand van Heythuysen, tegenover de basisschool, ligt de uitgestrekte tuin van van de Vlindertuin. De kinderen van de peutertuin en de bso ontdekken hier dagelijks de natuur. We hebben een beleeftuin, modderkeuken, een dierenverblijf, klim- en klauter mogelijkheden, een speelbosje, een pipowagen en nog veel meer.... 

Wij kiezen bewust voor groene pedagogiek omdat het heel gezond is om dagelijks buiten te zijn, het contact met dieren, bloemen en planten, eitjes rapen, dieren verzorgen, werken in de moestuin, mogelijkheid tot buitenslapen in speciale buitenbedjes, struinen, spelen met zand en water. Het pedagogisch handelen wordt geïnspireerd door de visie van Emmi Pikler en Reggio waarin wordt gesteld dat kinderen zich het beste ontwikkelen als dit op hun eigen tempo is, op hun eigen manier en hier ook de vrijheid in krijgen. Spelmaterialen zijn puur en echt en zowel de binnen- als buitenruimte is van en voor de kinderen.


Gezonde Kinderopvang

30 januari 2019
Gezonde Kinderopvang is met resultaat samenwerken aan gezond opgroeien. Natureluur werkt met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl

 

 

'Natureluur vindt structurele aandacht voor een gezonde leefstijl belangrijk. Daarom werken we aan Gezonde Kinderopvang. Aukje Vlaanderen is onze coach gezonde Kinderopvang. Zij is de spil in de organisatie om samen met de pedagogisch medewerkers de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid van onze organisatie' 


Kinderkookcafé!

22 augustus 2018
Joepie! Dit schooljaar gaan wij van start met een nieuw concept!

Met veel enthousiasme starten BSO Natureluur en Van Natura samen een kinderkookcafé!

Vanaf het nieuwe schooljaar zal Robin van Van Natura en pedagogische medewerker bij ons, elke week een gezellige kookworkshop verzorgen aan een groepje kinderen. De dagen waarop een workshop gegeven wordt zullen variëren  van maandag t/m vrijdag, zodat elk kind die het leuk vindt een keer aan de beurt komt. In de workshops staat gezond eten centraal. We maken allerlei gezonde, lekkere en eenvoudige receptjes met verse producten. We gebruiken daarvoor geen pakjes en zakjes, maar leren hoe we het zelf kunnen maken. Ook komt aan bod  waar onze voeding vandaan komt. Bij Van Natura is een moestuin. Daar kunnen we zien hoe het groeit en kunnen we zo nu en dan wat oogsten om lekker mee te kokkerellen. Als dat niet supergezond is !

De workshops vinden plaats bij Van Natura (grote leefkeuken aan huis) en bij Natureluur op beide locaties. Dit is afhankelijk van de activiteit die georganiseerd is.

 

Wij hebben heel veel zin om aan de slag te gaan ! Jullie ook ?


Goed nieuws voor onze peutertuin ouders!

18 juli 2018
Vanaf het aankomende schooljaar (20 aug 2018) kunnen ouders, die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, gebruik maken van een gemeentelijke financiële regeling. Je betaalt dan nog maar 0,69 ct per uur bij een afname van twee ochtenden. De overige tariefkosten worden gesubsidieerd aan Natureluur via de gemeente Leudal. 

 

Geïnteresseerd ? Meld jouw peuter dan gauw aan via ons inschrijfformulier voor het nieuwe 'schooljaar'. Je mag natuurlijk ook een mailtje sturen voor meer informatie via ons contactformulier.


Natureluur  heeft kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang behaald!

23 oktober 2017
Onze Natureluur locatie in Haelen heeft het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Stichting Groen Cement behaald! Natureluur heeft gekozen voor natuurbeleving voor kinderen en dat wij daar heel goed in zijn bewijst het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. We zijn er erg trots op!

 Stichting Groen Cement is sinds 2009 bezig om de kinderopvang te helpen "vergroenen". Natuurbeleving en buiten spelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde.  Stichting Groen Cement heeft het doel iedereen die zich met de relatie kind & natuur bezig houdt met elkaar te verbinden. We slaan een brug tussen professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu.


Zomervakantieprogramma

20 juni 2017

Ook zonder vast contract naar Natuur BSO Natureluur in Haelen tijdens de vakantie? Ja dat kan! Met een incidenteel vakantiecontract kan je kind heerlijk bij ons komen spelen. Wil je dat je kind tijdens de vakantie lekker kan spelen met andere kinderen in een schitterende groene natuurrijke omgeving, hutten kan bouwen, insecten kan zoeken, lekker op het gras kan chillen, waterspelletjes kan doen, dieren verzorgen, in het bos kan spelen, koken en bakken, kan knutselen, wandelen, speurtocht doen enz.? Natureluur heeft deze zomer een gevarieerd vakantieprogramma. Meld je kind nu aan via info@natureluur-kinderopvang.nl     Vol=Vol 


 

Natureluur bij Vlindertuin Heythuysen

10 januari 2017

Natureluur start per 28 augustus 2017 een tweede BSO in de Vlindertuin in Heythuysen.  Ook zal er op deze locatie plaats zijn voor peuteropvang in de ochtenden. De Vlindertuin ligt aan de overkant van de weg bij basisschool 'De Neerakker' en zal net als bij onze Natureluur locatie in Haelen veel mogelijkheden hebben om te spelen in de schitterende en uitdagende grote tuin.  U kunt uw kind(eren) nu al voor deze kleinschalige unieke vorm van kinderopvang inschrijven door een email te sturen naar: info@natureluur-kinderopvang.nl . Ook voor vragen kunt u op dit emailadres terecht.


 

Meivakantie programma

6 april 2017

In de meivakantie gaan we rondom het thema voorjaarskriebels allemaal leuke activiteiten doen. We maken bijvoorbeeld een levensgroot nest waar we zelf in passen, kleine vogelnestjes maken we na, we knutselen een voorjaarshanger, een vogelhuisje, een natuurlijke spinner, we schilderen keien enz. Ook gaan we leuke kookactiviteiten doen zoals het zelf maken van groente spaghetti, gevulde eieren, eetbare vogelnestjes, frambozen FroYo ijsjes, groentesoep, chocomuffins en fruitspiesjes. We hebben leuke uitstapjes op de planning staan zoals de natuurspeeltuin en de waterpoel in Buggenum, een boswandeling en sporen zoeken. Ook als je normaal niet naar Natureluur komt kun je meedoen met het vakantieprogramma.    

Voor meer info mail naar: info@natureluur-kinderopvang.nl .


 

Carnavalsvakantie programma

4 februari 2017

In de Carnavalsvakantie gaan we met BSO Natureluur op wereldreis. We gaan ons eigen instrument maken en Carnaval vieren in Nederland, We gaan zelf geurklei en buiten en natuurlijke mandala, we kleien glitterbakjes en bakken spekkoek in India. We krijgen een workshop origami, leren het kaartspel Babanuki, bakken zelf loempiaatjes en gaan wandelen met ons zelfgemaakt instrument in China en Japan. We maken onze eigen kruidenverf in Afrika, drinken daar rooibosthee en bouwen een afrikaanse hut en maken een mooi masker. In Amerika maken we castagnetten, gaan we nestkastjes timmeren, eten we een hamburger en knutselen we onze eigen dromenvanger. Wie gaat er mee ?  Ook kinderen die normaal niet naar Natureluur gaan kunnen gebruik maken van een incidenteel vakantie contract.

Voor meer info mail naar: info@natureluur-kinderopvang.nl .


 

Natureluur gaat voor kwaliteits-keurmerk Groene Kinderopvang!

14 juni 2016

Natureluur heeft gekozen voor een organisatie waar natuurbeleving voor kinderen een belangrijk onderdeel is van de dag. Kinderen en natuur zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze

aarde. Stichting Groen Cement is al jaren bezig kinderopvang te helpen met 'vergroenen'.

 

Natuurbeleving en buitenspelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Natureluur werkt daarom toe naar het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement. Als we een half jaar open zijn mogen we het kwaliteitsmerk aanvragen, tot die tijd zullen we zorgen dat Natureluur groene stappen blijft maken! Lees hier meer over het kwaliteitsmerk van Groen Cement


 

De kracht van buitenspelen

14 mei 2016

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer.

 

Lees hier meer