Nieuws

Laatste plekjes 0-4 jr Vlindertuin

21 maart 2020
Natureluur Kinderopvang de Vlindertuin heeft al vanaf de start afgelopen mei 2019 een lange wachtlijst voor de 0-4 jaar groep. Gelukkig kunnen wij een nieuwe tweede groepsruimte krijgen binnen de Vlindertuin. Zodra Natureluur weer open gaat voor reguliere dagopvang gaan we deze prachtige nieuwe ruimte in gebruik nemen. Jullie kunnen je dus nog steeds hiervoor aanmelden. We hebben nog maar een beperkt aantal vrije plekjes. Een rondleiding (op gepaste afstand) doen we evt. in overleg, maar er kan ook vrijblijvend worden ingeschreven. Klik hier voor ons inschrijfformulier, 


Noodopvang

20 maart 2020
Naast dat Natureluur Kinderopvang, voor eigen klanten, noodopvang aanbiedt voor ouders uit cruciale beroepsgroepen, bieden we ook noodopvang aan voor ouders die nog geen overeenkomst met Natureluur hebben. Zit u in opvangnood? Stuur hiervoor een mail naar info@natureluur-kinderopvang.nl

 


Het Coronavirus (update 16 maart 2020)

16 maart 2020
De overheid heeft besloten dat scholen en kinderopvangcentra sluiten tot en met 6 april. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer etc. is er wel opvang in de school en bij kinderopvangcentra, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Zie hiervoor de lijst van cruciale beroepen. Ook Natureluur biedt opvang aan voor kinderen van ouders uit deze beroepsgroepen. 

 


Natuur maakt mensen gezond

23 februari 2020
Natuur maakt mensen gezond, onderzoeken hebben dit al meerdere keren aangetoond. Oerrr (van Natuurmonumenten) zet de zes belangrijkste gezondheidsredenen op een rij;

 

1. Bewegingsvrijheid; De opvanglocaties van Natureluur hebben enorme tuinen waar kinderen vrijuit kunnen bewegen en elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Buiten zijn is lekker in je hoofd en goed voor je motoriek.
2. Weerbaarheid; Bij Natureluur hebben we tuinen waar veel uitdaging te vinden is, van kriebelbeestjes, tot bomen en boomstammen om over en in te klimmen, gras om op te liggen en zand om moddertaartjes mee te maken. Dit alles versterkt de mentale en lichamelijke weerbaarheid van kinderen.
3. Lekker slapen; Natuurlijk daglicht is belangrijk voor een goed functionerende biologische klok. Daarnaast biedt Natureluur voor de jongere kinderen ook nog de mogelijkheid om in de tuin in speciaal daarvoor bestemde bedjes te slapen.
4. Minder stress; Ook voor kinderen geldt dat als de druk hoog is, bijvoorbeeld op school, ga naar buiten! Ook is buitenspelen preventief al goed.
5. Vitamine D; Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de opname van mineralen, het versterken van het immuunsysteem en het verlagen van allerlei ziekten.
6. Goede ogen; Bij Natureluur vind je geen televisie, computers of tablets, nee wij gaan lekker spelen. Buiten kun je verder weg kijken, en dat is goed voor je oogspieren. Ook het Oogfonds adviseert minimaal twee uur per dag buitenspelen.


Inschrijven "kdv De Kleine Boertjes"

5 januari 2020
Alle kleine ontdekkers, dierenvriendjes en avonturiers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor Kinderdagverblijf De Kleine Boertjes. Wij hebben maar één groep dus lekker kleinschalig, schrijf dus snel in! Dit nieuwe groene kinderdagverblijf gaat open per 1 maart 2020 en is voor alle 0-4 jarigen uit de dorpen rondom Haler.
Inschrijven kan hier

Meer informatie over deze locatie www.natureluur-kinderopvang.nl


Natureluur  "De Kleine Boertjes"

25 november 2019

Ons nieuwe kinderdagverblijf in Haler gaat heten: Natureluur kinderdagverblijf De Kleine Boertjes!

Kleine boerinnetjes zijn natuurlijk net zo welkom!

Voor informatie of inschrijving mail naar info@natureluur-kinderopvang.nl

 


Uitbreiding dagopvang de Vlindertuin

20 november 2019

Er is straks weer plek bij de dagopvang van de Vlindertuin op alle dagen! Per maart/april gaan we uitbreiden bij de Vlindertuin in Heythuysen met nog een dagopvanggroep. Hierdoor hebben we weer plek voor de kinderen op de wachtlijst en voor nieuwe kinderen. Maar schrijf je kindje snel in want we zitten ook weer heel gauw helemaal vol.

 

Stuur een email naar info@natureluur-kinderopvang.nl of vul het inschrijfformulier alvast in, dan hebben we snel met elkaar contact voor een kennismaking en een rondleiding.

 


Groene dagopvang 0-4 in Haler!

5 november 2019

Ongeveer einde eerste kwartaal 2020 zal Natureluur een kinderdagverblijf openen voor kindjes van 0-4 jaar in Haler!! We gaan een heerlijke ruimte krijgen in het oude schoolgebouwtje naast de kerk in het gebouw van Mitch Gym. Natureluur met dezelfde groene visie waar Natureluur zo bekend om staat. We krijgen een leuke ontdek- en beleeftuin met een modderkeuken om bloesemsoep te maken, kippetjes om te verzorgen, zand, water, speelbosje om je in te verstoppen, klim- en klautermogelijkheden en nog veel meer....! Ook biedt Natureluur hier de mogelijkheid tot gezond buiten slapen.

Wij kiezen bewust voor groene pedagogiek omdat het heel gezond is om dagelijks buiten te zijn, het contact met dieren, bloemen en planten, eitjes rapen, dieren verzorgen, werken in de moestuin, mogelijkheid tot buitenslapen in speciale buitenbedjes, struinen, spelen met zand en water. Het pedagogisch handelen wordt geïnspireerd door de visie van Emmi Pikler en Reggio waarin wordt gesteld dat kinderen zich het beste ontwikkelen als dit op hun eigen tempo is, op hun eigen manier en hier ook de vrijheid in krijgen. Spelmaterialen zijn puur en echt en zowel de binnen- als buitenruimte is van en voor de kinderen.

 

Geïnteresseerd en misschien al inschrijven ? Mail mij dan even: aukje@natureluur-kinderopvang.nl

 


Dagopvang 0-4!

23 januari 2019
Misschien hebben jullie het al gehoord ? Natureluur start dit voorjaar met een kleinschalige kinderdagverblijf groep van 0-4 jaar bij onze locatie de Vlindertuin. Aan de rand van Heythuysen, tegenover de basisschool, ligt de uitgestrekte tuin van van de Vlindertuin. De kinderen van de peutertuin en de bso ontdekken hier dagelijks de natuur. We hebben een beleeftuin, modderkeuken, een dierenverblijf, klim- en klauter mogelijkheden, een speelbosje, een pipowagen en nog veel meer.... 

Wij kiezen bewust voor groene pedagogiek omdat het heel gezond is om dagelijks buiten te zijn, het contact met dieren, bloemen en planten, eitjes rapen, dieren verzorgen, werken in de moestuin, mogelijkheid tot buitenslapen in speciale buitenbedjes, struinen, spelen met zand en water. Het pedagogisch handelen wordt geïnspireerd door de visie van Emmi Pikler en Reggio waarin wordt gesteld dat kinderen zich het beste ontwikkelen als dit op hun eigen tempo is, op hun eigen manier en hier ook de vrijheid in krijgen. Spelmaterialen zijn puur en echt en zowel de binnen- als buitenruimte is van en voor de kinderen.


Gezonde Kinderopvang

30 januari 2019
Gezonde Kinderopvang is met resultaat samenwerken aan gezond opgroeien. Natureluur werkt met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl

 

 

'Natureluur vindt structurele aandacht voor een gezonde leefstijl belangrijk. Daarom werken we aan Gezonde Kinderopvang. Aukje Vlaanderen is onze coach gezonde Kinderopvang. Zij is de spil in de organisatie om samen met de pedagogisch medewerkers de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid van onze organisatie' 


Kinderkookcafé!

22 augustus 2018
Joepie! Dit schooljaar gaan wij van start met een nieuw concept!

Met veel enthousiasme starten BSO Natureluur en Van Natura samen een kinderkookcafé!

Vanaf het nieuwe schooljaar zal Robin van Van Natura en pedagogische medewerker bij ons, elke week een gezellige kookworkshop verzorgen aan een groepje kinderen. De dagen waarop een workshop gegeven wordt zullen variëren  van maandag t/m vrijdag, zodat elk kind die het leuk vindt een keer aan de beurt komt. In de workshops staat gezond eten centraal. We maken allerlei gezonde, lekkere en eenvoudige receptjes met verse producten. We gebruiken daarvoor geen pakjes en zakjes, maar leren hoe we het zelf kunnen maken. Ook komt aan bod  waar onze voeding vandaan komt. Bij Van Natura is een moestuin. Daar kunnen we zien hoe het groeit en kunnen we zo nu en dan wat oogsten om lekker mee te kokkerellen. Als dat niet supergezond is !

De workshops vinden plaats bij Van Natura (grote leefkeuken aan huis) en bij Natureluur op beide locaties. Dit is afhankelijk van de activiteit die georganiseerd is.

 

Wij hebben heel veel zin om aan de slag te gaan ! Jullie ook ?


Goed nieuws voor onze peutertuin ouders!

18 juli 2018
Vanaf het aankomende schooljaar (20 aug 2018) kunnen ouders, die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, gebruik maken van een gemeentelijke financiële regeling. Je betaalt dan nog maar 0,69 ct per uur bij een afname van twee ochtenden. De overige tariefkosten worden gesubsidieerd aan Natureluur via de gemeente Leudal. 

 

Geïnteresseerd ? Meld jouw peuter dan gauw aan via ons inschrijfformulier voor het nieuwe 'schooljaar'. Je mag natuurlijk ook een mailtje sturen voor meer informatie via ons contactformulier.


Natureluur  heeft kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang behaald!

23 oktober 2017
Onze Natureluur locatie in Haelen heeft het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Stichting Groen Cement behaald! Natureluur heeft gekozen voor natuurbeleving voor kinderen en dat wij daar heel goed in zijn bewijst het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. We zijn er erg trots op!

 Stichting Groen Cement is sinds 2009 bezig om de kinderopvang te helpen "vergroenen". Natuurbeleving en buiten spelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde.  Stichting Groen Cement heeft het doel iedereen die zich met de relatie kind & natuur bezig houdt met elkaar te verbinden. We slaan een brug tussen professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu.


Zomervakantieprogramma

20 juni 2017

Ook zonder vast contract naar Natuur BSO Natureluur in Haelen tijdens de vakantie? Ja dat kan! Met een incidenteel vakantiecontract kan je kind heerlijk bij ons komen spelen. Wil je dat je kind tijdens de vakantie lekker kan spelen met andere kinderen in een schitterende groene natuurrijke omgeving, hutten kan bouwen, insecten kan zoeken, lekker op het gras kan chillen, waterspelletjes kan doen, dieren verzorgen, in het bos kan spelen, koken en bakken, kan knutselen, wandelen, speurtocht doen enz.? Natureluur heeft deze zomer een gevarieerd vakantieprogramma. Meld je kind nu aan via info@natureluur-kinderopvang.nl     Vol=Vol 


 

Natureluur bij Vlindertuin Heythuysen

10 januari 2017

Natureluur start per 28 augustus 2017 een tweede BSO in de Vlindertuin in Heythuysen.  Ook zal er op deze locatie plaats zijn voor peuteropvang in de ochtenden. De Vlindertuin ligt aan de overkant van de weg bij basisschool 'De Neerakker' en zal net als bij onze Natureluur locatie in Haelen veel mogelijkheden hebben om te spelen in de schitterende en uitdagende grote tuin.  U kunt uw kind(eren) nu al voor deze kleinschalige unieke vorm van kinderopvang inschrijven door een email te sturen naar: info@natureluur-kinderopvang.nl . Ook voor vragen kunt u op dit emailadres terecht.


 

Meivakantie programma

6 april 2017

In de meivakantie gaan we rondom het thema voorjaarskriebels allemaal leuke activiteiten doen. We maken bijvoorbeeld een levensgroot nest waar we zelf in passen, kleine vogelnestjes maken we na, we knutselen een voorjaarshanger, een vogelhuisje, een natuurlijke spinner, we schilderen keien enz. Ook gaan we leuke kookactiviteiten doen zoals het zelf maken van groente spaghetti, gevulde eieren, eetbare vogelnestjes, frambozen FroYo ijsjes, groentesoep, chocomuffins en fruitspiesjes. We hebben leuke uitstapjes op de planning staan zoals de natuurspeeltuin en de waterpoel in Buggenum, een boswandeling en sporen zoeken. Ook als je normaal niet naar Natureluur komt kun je meedoen met het vakantieprogramma.    

Voor meer info mail naar: info@natureluur-kinderopvang.nl .


 

Carnavalsvakantie programma

4 februari 2017

In de Carnavalsvakantie gaan we met BSO Natureluur op wereldreis. We gaan ons eigen instrument maken en Carnaval vieren in Nederland, We gaan zelf geurklei en buiten en natuurlijke mandala, we kleien glitterbakjes en bakken spekkoek in India. We krijgen een workshop origami, leren het kaartspel Babanuki, bakken zelf loempiaatjes en gaan wandelen met ons zelfgemaakt instrument in China en Japan. We maken onze eigen kruidenverf in Afrika, drinken daar rooibosthee en bouwen een afrikaanse hut en maken een mooi masker. In Amerika maken we castagnetten, gaan we nestkastjes timmeren, eten we een hamburger en knutselen we onze eigen dromenvanger. Wie gaat er mee ?  Ook kinderen die normaal niet naar Natureluur gaan kunnen gebruik maken van een incidenteel vakantie contract.

Voor meer info mail naar: info@natureluur-kinderopvang.nl .


 

Natureluur gaat voor kwaliteits-keurmerk Groene Kinderopvang!

14 juni 2016

Natureluur heeft gekozen voor een organisatie waar natuurbeleving voor kinderen een belangrijk onderdeel is van de dag. Kinderen en natuur zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze

aarde. Stichting Groen Cement is al jaren bezig kinderopvang te helpen met 'vergroenen'.

 

Natuurbeleving en buitenspelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Natureluur werkt daarom toe naar het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement. Als we een half jaar open zijn mogen we het kwaliteitsmerk aanvragen, tot die tijd zullen we zorgen dat Natureluur groene stappen blijft maken! Lees hier meer over het kwaliteitsmerk van Groen Cement


 

De kracht van buitenspelen

14 mei 2016

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer.

 

Lees hier meer