BSO De Koeberg Baarlo

De BSO is voor maximaal 44 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Natureluur BSO de Koeberg  is gehuisvest in de blokhut van Jong Nederland aan de rand van het dorp in Baarlo.

We maken gebruik van een grote ruimte en een kleinere ruimte. Ook hebben we beschikking tot de keuken en de toiletten en de buitenvoorziening met wasbakken en toilet.

Direct achter het gebouw hebben we picknicktafels om gezellig buiten te eten, spelletjes te doen of te knutselen. De tuin is uitgestrekt met heerlijke grasvelden, een heuvel en een kampvuurplaats.

Naast de blokhut is de toegang tot het bos voor vele uurtjes wandelen, speurtochten, verstoppen en ontdekken. Aan de andere kant van de blokhut ligt een grote speeltuin met mooie houten speeltoestellen en een zandbak.

 

Na schooltijd is het voor de kinderen een heerlijk moment om te ontspannen gezellig met vrienden en vriendinnen. Natureluur zit bewust niet in een schoolgebouw zodat kinderen ook echt kunnen ‘afschakelen’ en vrije tijd hebben. We kunnen buiten spelen, knutselen, sporten, outdoor activiteiten doen, koken, spelletjes spelen, bouwen, wandelen, kampvuur maken, speurtochten doen etc. Bij Natureluur hebben we geen tv, computers of tablets. Dat hebben we helemaal niet nodig, want wij gaan lekker op avontuur!

 

Scholen

We zullen de kinderen ophalen van de volgende basisscholen:

 

* Jenaplanschool de Omnibus

* Basisschool de Diamant

 

De kinderen worden opgehaald met de fiets. Wij gebruiken hiervoor onze fietskarren (Gocabs). Een groep kinderen kan daar in (bij voorkeur de jongste kinderen) en de andere kinderen kunnen meefietsen.

Kinderen van andere basisscholen zijn welkom als ze zelfstandig naar BSO de Koeberg komen of worden gebracht door bijvoorbeeld een taxi.

De Gocabs zijn ook ideaal voor leuke uitstapjes.

 

BSO de Koeberg is geopend vanaf sluitingstijd van de scholen tot maximaal 18.15 uur, en is ook geopend vooraf aan schooltijd (VSO) vanaf 7.30 uur. Wij zorgen dan dat jullie kind op tijd op school is. Vakantie opvang tijdens de schoolvakanties kan worden aangevraagd, we bieden dan een uitdagend hele dag programma.

 

 

Komen jullie ook naar BSO de Koeberg?