Stichting Groen Cement

 

Stichting Groen Cement heeft het doel iedereen met elkaar te verbinden die zich met de relatie kind & natuur bezighoudt. Veel mensen voelen de behoefte om natuur weer in een kinderleven terug te brengen en toch blijkt dat hulp, inspiratie, advies, materialen en activiteiten zo versnipperd worden aangeboden dat beide werelden elkaar moeilijk treffen. Groen Cement is een open netwerk waarin we graag alle professionals die werken met kinderen en alle unieke specialisten binnen natuur- en milieu bij elkaar brengen. We zijn letterlijk 'cement' tussen twee werelden. 

Stichting Groen Cement is sinds 2009 bezig om de kinderopvang te helpen "vergroenen". Natuurbeleving en buiten spelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde. Daarom hebben stichting Groen Cement en het vakblad Kinderopvang samen het jaar 2014 uitgeroepen tot het jaar van de Groene Kinderopvang. In 2014 geeft Groen Cement de kinderopvang toegang tot veel fantastische groene activiteiten en hoopt heel veel groene kwaliteitsmerken uit te delen.

 

Het groene kwaliteitsmerk

De kinderopvang Branche heeft financieel zware jaren achter de rug en helaas gaan de bezuinigingen door. Dit is een kans! Natuur is gratis en overal. Een kans om de kinderopvang voor kinderen nog beter, gezonder en leuker te maken en een kans voor kinderopvangorganisaties om zich zichtbaar positief en groen te profileren.

 

Haal het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement!

Kies voor natuur en natuurbeleving op je locatie en kom in aanmerking voor het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement.

 

Hoe werkt het?

Groen Cement heeft een checklist ontwikkeld waar kenmerken op staan die allen in het teken staan van natuurbeleving voor kinderen binnen de kinderopvang. Natuurlijk moet een locatie wel echt de keuze maken om de groene stap te nemen, maar het kwaliteitsmerk behalen is in principe voor alle  kinderopvanglocaties haalbaar. Ga na via de checklist van Groen Cement hoeveel kenmerken jouw locatie reeds bezit en aan welke kenmerken nog gewerkt moet worden en begin aan dit mooie avontuur! 

 

Groen Cement geeft het kwaliteitsmerk alleen aan  bezochte locaties. Het kwaliteitsmerk is enkel van toepassing op de gecontroleerde locatie, niet voor de hele organisatie. Een organisatie kan het kwaliteitsmerk alleen behalen wanneer alle locaties het kwaliteitsmerk hebben.