Het team van Natureluur De Vlindertuin

We werken met gediplomeerde pedagogisch medewerkers met minimaal mbo-niveau 3. Naast hun passie voor het werken met kinderen hebben zij allemaal affiniteit met de natuur, zijn ze graag buiten, zijn ze creatief en avontuurlijk en zijn ze niet bang om vies te worden.

Natureluur werkt ook graag samen met stagiaires. We zijn een erkend leerbedrijf voor pedagogisch werk niveau 3. Dit betekent dat we stagiaires aannemen van de opleidingen pedagogisch medewerker niveau 3. Al onze pedagogisch medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 Aukje Vlaanderen

Eigenaar en oprichter

 

Mijn naam is Aukje. Ik ben geboren in Weert en inmiddels al meer dan 10 jaar woonachtig in Neeritter, Gemeente Leudal, waar ik woon met mijn man en onze drie kinderen, Lieve, Nova, en Ravi, onze katten, honden, cavia’s en kippen. Vanuit mijn passie voor kinderopvang, mijn kennis en inzicht in de ontwikkeling van kinderen en door het graag buiten zijn is Natureluur ontstaan.

 

Ruim 20 jaar heb ik in verschillende functies gewerkt binnen de kinderopvang. Deze ervaring kan ik nu goed inzetten in Natureluur. Ik heb ervaren dat buiten zijn, in contact met de natuur en dieren, mij zoveel plezier, voldoening, maar ook rust geeft dat ik dat gevoel heel graag wil overbrengen op een nieuwe generatie jonge mensen. Veel kinderen zijn tegenwoordig zoveel binnen, op de Ipad of ze kijken tv. Dat heb ik ook gezien bij mijn eigen kinderen. Pas als je ze buitenspel en natuur aanbiedt, ze meeneemt naar het bos, ze aanmoedigt om een hut te bouwen, bladeren te verzamelen, in een plas te stampen of op ontdekkingstocht te gaan, kun je samen met hen het plezier van de natuur delen. Omdat de meeste mensen druk zijn met werk of met studie schieten helaas uitstapjes naar het bos er wel eens bij in. Daarom is een Natuur kinderopvang locatie zo fijn. Bij Natureluur weet je, als ouder, dat je kind iedere dag veel buiten speelt met vriendjes en vriendinnetjes, veel leert over de omgang met de natuur en aan het einde van de dag met gezonde rode wangen mee naar huis gaat. Daarbij geven we de kinderen de boodschap mee dat je zuinig moet zijn op de natuur omdat we deze ervaringen ook weer aan hun kinderen mee willen geven. Niet onbelangrijk dus.

Wij hopen jullie te verwelkomen bij Natureluur!


Coby Verhaegh

Pedagogisch medewerker

 

Hallo lieve Allemaal,

Ik ben Coby Verhaegh,  49 jaar en moeder van 3 kinderen  Bram, Veerle en Aukje.  Samen  zijn wij woonachtig met onze honden en katten in het bosrijke Leudal. 

Na mijn Verzorgende/pedagogische en agrarische opleidingen ben ik vanaf 1990 werkzaam geweest in de Kraamzorg, ouderenzorg en de laatste 9 jaar in de Kinderopvang.  Op dit moment werk ik naast Natureluur ook als groepsbegeleider bij een Zorgboerderij in Heythuysen voor jongvolwassenen met een beperking.  Als moeder ben ik heel betrokken geweest met jonge kinderen in speciaal onderwijs.

Ik ben op gegroeid op het boerenerf en ben dus graag buiten bezig in de natuur en ik hou van het zorgen voor dieren. Ik vind buiten zijn voor kinderen zo belangrijk omdat ruimte en natuur zoveel rust geeft, maar ook dat ze lekker hun energie kwijt kunnen en zoveel  kunnen ontdekken, wat ik zelf als kind ook zo heb mogen ervaren. Daarom vind ik het concept van Natureluur zo mooi!  En daarom ben ik dankbaar dat ik mijn passie mag delen samen met een super team.  Liefs en tot gauw.             


Robin Seuren

Pedagogisch medewerker

 

Dag allemaal! Mijn naam is Robin Seuren, 23 jaar en woonachtig in Roggel samen met mijn vriend. Na de HAVO volgde ik de opleiding Social Work (HBO) aan de Zuyd Hogeschool te Sittard. Door een groeiende passie voor gezonde voeding, ben ik daarna gaan studeren voor Natuurvoedingsadviseur.  Deze opleiding heb ik juni 2016 succesvol afgerond. Juli 2016 ben ik hierin een eigen onderneming gestart genaamd  'Van Natura'. Ik begeleid met veel plezier mensen naar een gezonde levensstijl. Dat doe ik door middel van voedingsadvies, kookworkshops & demonstraties etc.

Toen ik hoorde van BSO Natureluur, sprak het concept  mij meteen erg aan. Ik ben graag in beweging en begeef ik mij graag in de natuur.  Kinderen laten ontdekken in de natuur en hen leren daarmee bezig te zijn hoort absoluut bij een gezonde leefstijl.  Daarnaast is er een mooie combinatie met het gezonde voedingsbeleid wat er binnen Natureluur al is.  Tot snel!


Jacqueline Segers

Pedagogisch medewerker


Hallo, Mijn naam is Jacqueline Segers en ik ben 51 jaar. Ik ben geboren en getogen in Neeritter en woon hier met mijn echtgenoot en twee volwassen kinderen. Ruim 25 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt, als leerkracht in de laagste groepen. Hier heb ik ervaren hoe belangrijk buitenspel en natuurbeleving zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zo op een ontdekkende manier over planten en dieren en hun creativiteit wordt gestimuleerd. Hun sociale ontwikkeling oefenen ze in het samenspel en hun verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur kan groeien. Natuurlijk komt het hun gezondheid en welbevinden ten goede.  Mijn baan in het onderwijs heb ik opgezegd maar ik wil heel graag met kinderen blijven werken. Ik vind het dan ook erg leuk om dit als oproepkracht bij Natureluur te mogen doen. Daarnaast werk ik nog een dag in de week als gedragsspecialist in het speciaal basisonderwijs. Ik ben erg onder de indruk van de visie van Natureluur, de ongedwongen sfeer waarin kinderen samen spelen en zeker ook de prachtige ligging in het Leudal. Het team bestaat uit een groep professionele mensen die hun visie met veel enthousiasme uitdragen waardoor ik in korte tijd ervaren heb dat kinderen het fijn hebben hier! 

Tot ziens bij Natureluur!          


Illya Wetzels

Pedagogisch medewerker

 

Hallo allemaal, Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen:  mijn naam is Illiya, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn vriend Dick, dochtertje Benthe en hondje Suus  in een gezellig huis in Herten. Na het afronden van de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang in 2007, ben ik aan de slag gegaan bij diverse kinderdagverblijven en BSO’s. Dit heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan. Na een aantal jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt, heb ik in 2012 de overstap gemaakt om mijn opgedane kennis toe te passen en kinderen thuis op te vangen als gastouder.   Hoewel ik dit tot op heden heel erg graag doe, mis ik het samenwerken in een team, de aanspraak, en gezelligheid van collega’s. Voor mijn gevoel is het tijd voor een nieuw avontuur en dat avontuur ga ik graag aan bij Natureluur.  

 

 

Mede doordat ik samen met Dick al vele jaren actief ben binnen Scouting St.Hubertus in Herten, sprak mij het

concept van Natureluur heel erg aan. Hierdoor kan ik mijn passie voor de kinderopvang combineren met mijn grootste hobby. 

Met vriendelijke groetjes,  

Illiya Wetzels