Het team van Natureluur De Vlindertuin

We werken met gediplomeerde pedagogisch medewerkers met minimaal mbo-niveau 3. Naast hun passie voor het werken met kinderen hebben zij allemaal affiniteit met de natuur, zijn ze graag buiten, zijn ze creatief en avontuurlijk en zijn ze niet bang om vies te worden.

Natureluur werkt ook graag samen met stagiaires. We zijn een erkend leerbedrijf voor pedagogisch werk niveau 3. Dit betekent dat we stagiaires aannemen van de opleidingen pedagogisch medewerker niveau 3 en 4 en niveau 2. Al onze pedagogisch medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 Aukje Vlaanderen

Eigenaar en oprichter

 

Mijn naam is Aukje. Ik ben geboren in Weert en inmiddels al meer dan 10 jaar woonachtig in Neeritter, Gemeente Leudal, waar ik woon met mijn man en onze drie kinderen, Lieve, Nova, en Ravi, onze katten, honden en kippen. Vanuit mijn passie voor kinderopvang, mijn kennis en inzicht in de ontwikkeling van kinderen en door het graag buiten zijn is Natureluur ontstaan.

 

Ruim 20 jaar heb ik in verschillende functies gewerkt binnen de kinderopvang. Deze ervaring kan ik nu goed inzetten in Natureluur. Ik heb ervaren dat buiten zijn, in contact met de natuur en dieren, mij zoveel plezier, voldoening, maar ook rust geeft dat ik dat gevoel heel graag wil overbrengen op een nieuwe generatie jonge mensen. Veel kinderen zijn tegenwoordig zoveel binnen, op de Ipad of ze kijken tv. Dat heb ik ook gezien bij mijn eigen kinderen. Pas als je ze buitenspel en natuur aanbiedt, ze meeneemt naar het bos, ze aanmoedigt om een hut te bouwen, bladeren te verzamelen, in een plas te stampen of op ontdekkingstocht te gaan, kun je samen met hen het plezier van de natuur delen. Omdat de meeste mensen druk zijn met werk of met studie schieten helaas uitstapjes naar het bos er wel eens bij in. Daarom is een Natuur kinderopvang locatie zo fijn. Bij Natureluur weet je, als ouder, dat je kind iedere dag veel buiten speelt met vriendjes en vriendinnetjes, veel leert over de omgang met de natuur en aan het einde van de dag met gezonde rode wangen mee naar huis gaat. Daarbij geven we de kinderen de boodschap mee dat je zuinig moet zijn op de natuur omdat we deze ervaringen ook weer aan hun kinderen mee willen geven. Niet onbelangrijk dus.

Wij hopen jullie te verwelkomen bij Natureluur!


Frederick Poell

Mede-eigenaar en administratieve ondersteuning

 

Hallo‭, ‬ik ben Frederick‭, ‬getrouwd met Aukje en wij delen dezelfde heerlijke kinderen‭. ‬Door Aukje ben ik mij in kinderopvang gaan‭ ‬interesseren‭. ‬Vooral de combinatie met het buiten zijn‭, ‬de natuurbeleving en het gevoel van avontuur spreekt mij aan‭.‬

In mijn studententijd heb ik gekozen voor de sportopleiding CIOS‭, ‬maar daarna ben ik in de keukenbranche 'gerold'‭. ‬Na jaren gewerkt te hebben als ondernemer in deze branche‭, ‬heb ik ondervonden dat het begeleiden van mensen en met name de omgang met kinderen in hun hun vrije tijd veel beter past bij mij‭.‬

Ik combineer Natureluur met een baan als instructeur bij een waterskibaan en als toezichthouder bij een groot subtropisch zwembad‭. ‬Ik heb gemerkt hoe fijn het is voor kinderen om buiten te zijn en wat de natuur kan bieden aan kinderen om vrij te spelen‭, ‬ontdekken‭, ‬experimenteren en avontuur‭. ‬Vol overtuiging weet ik dat Natureluur als Natuur bso een bijdrage kan leveren aan een gezonde ontwikkeling en een ontspannen kind vol leuke en stoere herinneringen‭.‬

Omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn bij het werk van pedagogisch medewerker ben ik bezig met de verkorte opleiding hiervoor‭. ‬Mijn stage uren doe ik voornamelijk hier op de groep‭, ‬maar de kinderen zullen mij ook zien tijdens het ophalen op school‭.‬‭ ‬Voor kinderen is het belangrijk dat er ook mannen werken in de‭ '‬vrouwenwereld‭', ‬ik hou me dan ook graag bezig met de meer survivalachtige activiteiten zoals hutten bouwen‭, ‬knopen leggen‭, ‬boom klimmen‭, ‬zakmes leren gebruiken‭, ‬veilig vuur leren maken enz‭.‬

Tot ziens bij Natureluur‭!‬


Coby Verhaegh

Pedagogisch medewerker

 

Hallo lieve Allemaal,

Ik ben Coby Verhaegh,  49 jaar en moeder van 3 kinderen  Bram, Veerle en Aukje.  Samen  zijn wij woonachtig met onze honden en katten in het bosrijke Leudal. 

Na mijn Verzorgende/pedagogische en agrarische opleidingen ben ik vanaf 1990 werkzaam geweest in de Kraamzorg, ouderenzorg en de laatste 9 jaar in de Kinderopvang.  Op dit moment werk ik naast Natureluur ook als groepsbegeleider bij een Zorgboerderij in Heythuysen voor jongvolwassenen met een beperking.  Als moeder ben ik heel betrokken geweest met jonge kinderen in speciaal onderwijs.

Ik ben op gegroeid op het boerenerf en ben dus graag buiten bezig in de natuur en ik hou van het zorgen voor dieren. Ik vind buiten zijn voor kinderen zo belangrijk omdat ruimte en natuur zoveel rust geeft, maar ook dat ze lekker hun energie kwijt kunnen en zoveel  kunnen ontdekken, wat ik zelf als kind ook zo heb mogen ervaren. Daarom vind ik het concept van Natureluur zo mooi!  En daarom ben ik dankbaar dat ik mijn passie mag delen samen met een super team.  Liefs en tot gauw.             


Jacqueline Segers

Pedagogisch medewerker


Hallo, Mijn naam is Jacqueline Segers en ik ben 51 jaar. Ik ben geboren en getogen in Neeritter en woon hier met mijn echtgenoot en twee volwassen kinderen. Ruim 25 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt, als leerkracht in de laagste groepen. Hier heb ik ervaren hoe belangrijk buitenspel en natuurbeleving zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zo op een ontdekkende manier over planten en dieren en hun creativiteit wordt gestimuleerd. Hun sociale ontwikkeling oefenen ze in het samenspel en hun verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur kan groeien. Natuurlijk komt het hun gezondheid en welbevinden ten goede.  Mijn baan in het onderwijs heb ik opgezegd maar ik wil heel graag met kinderen blijven werken. Ik vind het dan ook erg leuk om dit als pedagogisch bij Natureluur te mogen doen. Ik ben erg onder de indruk van de visie van Natureluur, de ongedwongen sfeer waarin kinderen samen spelen en zeker ook de prachtige ligging in het Leudal. Het team bestaat uit een groep professionele mensen die hun visie met veel enthousiasme uitdragen waardoor ik in korte tijd ervaren heb dat kinderen het fijn hebben hier! 

Tot ziens bij Natureluur!          


Illya Wetzels

Pedagogisch medewerker

 

Hallo allemaal, Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen:  mijn naam is Illiya, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn vriend Dick, dochtertje Benthe en hondje Suus  in een gezellig huis in Herten. Na het afronden van de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang in 2007, ben ik aan de slag gegaan bij diverse kinderdagverblijven en BSO’s. Dit heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan. Na een aantal jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt, heb ik in 2012 de overstap gemaakt om mijn opgedane kennis toe te passen en kinderen thuis op te vangen als gastouder.   Hoewel ik dit tot op heden heel erg graag doe, mis ik het samenwerken in een team, de aanspraak, en gezelligheid van collega’s. Voor mijn gevoel is het tijd voor een nieuw avontuur en dat avontuur ga ik graag aan bij Natureluur.  

 

 

Mede doordat ik samen met Dick al vele jaren actief ben binnen Scouting St.Hubertus in Herten, sprak mij het

concept van Natureluur heel erg aan. Hierdoor kan ik mijn passie voor de kinderopvang combineren met mijn grootste hobby. 

Met vriendelijke groetjes,  

Illiya Wetzels


Audrey Gruiskens

Pedagogisch medewerker

 

Hallo allemaal!

 


Senna van der Leeden

Pedagogisch medewerker

 

Hallo allemaal,

Ik ben Senna van der Leeden, woonachtig in Roggel en 18 jaar oud. Ik woon samen met mijn vader, moeder en 2 broers. We hebben 1 hond, 2 katten, 7 kippen en 1 haan. Super gezellige boel dus :)  Ik doe sinds dit jaar de BBL opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 in Eindhoven. Op woensdag ga ik naar school en op de overige dagen werk ik met veel plezier bij Natureluur. Het mooie vind ik het contact met de kinderen en de natuur, en hen hierbij te begeleiden. Er is zoveel moois te ontdekken. Verder heb ik als hobby's voetbal, ben ik Jong Nederland leidster en ben ik graag buiten in onze tuin en wei met onze beestjes. 

 

Groetjes Senna

 


Ilse Hanssen

Pedagogisch medewerker

 

Mijn naam is Ilse Hanssen en samen met mijn man Roel woon ik in Grathem.  Sinds 1 juni 2019 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerkster bij Natureluur en het werken met jonge kinderen is waar mijn hart ligt. De spontaniteit, eerlijkheid, humor, en het enthousiasme van de kinderen geven mij iedere dag opnieuw weer een heerlijke werkdag. Het geeft mij een goed gevoel om een 

positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen.  In mijn vrije tijd geniet ik van het maken van mooie natuurwandelingen. Het is daarom extra mooi dat ik mijn liefde voor de natuur en het buiten zijn kan combineren met het leukste beroep dat er is: werken in de kinderopvang.  Naast actief bezig zijn in de natuur hou ik van het maken van uitdagende reizen, op z’n tijd een lekker hapje te gaan eten en leuke dingen te ondernemen met vrienden. 

 


Martine Hermkens

Pedagogisch medewerker

 

Beste ouders, 

Graag stel ik me aan jullie voor als nieuwe medewerker bij Natureluur.

Ik zal vanaf 13 augustus werkzaam zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag op de locatie vlindertuin.

Mijn naam is Martine Stijnen-Hermkens en ik ben woonachtig in Haelen. Ik woon daar samen met mijn man Patrick, onze 3 kinderen (Jiri 10 jaar, Indi 8 jaar en Davi bijna 4 jaar) en een aantal huisdieren. Naast mijn passie voor kinderen ben ik graag volop bezig met van alles en nog wat. Ik ben eigenaresse van Eerlijk voelt Heerlijk, een webwinkel met (h)eerlijke kinderkleding. Verder informeer ik (aanstaande) ouders over het gebruik van wasbare luiers. Mijn ontspanning vind ik in sporten; wandelen, hardlopen, bootcamp. Na 15 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben vroeg Aukje me heel concreet om voor Natureluur te komen werken en ik heb daar met heel mijn hart JA op gezegd. De visie die ze bij Natureluur uitdragen voel ik ook vanbinnen.

Ik voelde al langere tijd dat het onderwijssyteem waarin wij zitten mij steeds minder goed paste, of dat ik minder goed in het systeem pas. Het is maar net hoe je het wilt zien.

Het werken met kinderen doe ik vanuit mijn hart. Ik ben ervan overtuigd dat in elk kind een pure ontwikkelkracht aanwezig is en dat het aan ons is om onze kinderen daarin te begeleiden. Ik vind het dan ook heel fijn dat ik mag ZIJN met jullie kinderen en begin vol passie en energie bij Natureluur!

Tot snel!

Vriendelijke groetjes,

Martine 


Roos Drenth

Pedagogisch medewerker

 

Mijn naam is Roos Drenth. Ik ben 20 jaar en woon in het witte stadje Thorn. Hier woon ik met mijn ouders en broer. Mijn hobby's zijn voetballen en fitnessen. Ik ben afgestudeerd aan het CIOS als sport en bewegings coördinator en Buurt onderwijs en sport medewerker. Ik heb tijdens mijn studie stage gelopen op de basisschool en daar de gymlessen mogen verzorgen. Ook heb ik in de vakanties bij de Roompot stage gelopen bij het animatie team. Ik vind het belangrijk dat kinderen niet alleen maar binnen zitten maar ook lekker actief bezig kunnen zijn. Wat ik zo mooi vind bij natureluur is dat de kinderen in de natuur op ontdekking uitgaan en creatief bezig kunnen zijn. ik vind het dan ook leuk om dit samen met de kinderen te doen en er een leuke tijd van te maken na een dag school!

 

Groetjes en tot ziens!