Peutertuin & BSO De Vlindertuin Heythuysen

Natureluur de Vlindertuin is gehuisvest in Gezondheids- en cursuscentrum de Vlindertuin en ligt aan de overzijde van Basisschool de Neerakker in Heythuysen en in de directe omgeving van de dorpskernen Roggel, Leveroy en Haelen. Bij de locatie kunt u gemakkelijk parkeren. 

 

Natureluur de Vlindertuin heeft een peutertuin voor maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar en een BSO voor maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

 

De peutertuin is geen reguliere opvang maar een peuteropvang die kinderen de ruimte geeft om te ontdekken, te experimenteren en spelenderwijs te leren samen met vriendjes en vriendinnetjes.

 

We hebben een gezellige en huiselijke ruimte met eigen keuken en toiletvoorziening. De openslaande deuren bieden directe toegang tot de grote speel- en ontdektuin. Er is een moestuin, een bloementuin, beleefpad, modderkeuken, waterbaan en een bosje om in te struinen en hutten te bouwen, een plek voor een kampvuur, picknicktafels om aan te eten, te kleuren en spelletjes te doen, een enorm grasveld waar we kunnen rennen, balspellen kunnen doen, achter vlinders aanrennen of lekker in het gras te liggen. 
In de tuin vinden we ook onze kippen en cavia's die de kinderen natuurlijk mee mogen helpen verzorgen.

 

Binnen hebben we een heerlijke plek om te rusten, te chillen, te lezen of gezellig met elkaar te kletsen. We hebben een constructieplek om eindeloos te bouwen, een plek om spellen te spelen of te puzzelen, een plek waar je je kunt verkleden, een poppenhoek of waar je creatief bezig kunt zijn of iets met techniek te doen.

 

 

Natureluur de Vlindertuin in Heythuysen gebruikt de natuurlijke omgeving en het buiten spelen als middel om kinderen uit te dagen en om kinderen te stimuleren te groeien in hun ontwikkeling. Daarnaast is het een gezellige vrije tijdsbesteding voor basisschoolleerlingen die na een intensieve schooldag heerlijk in een andere omgeving kunnen zijn.

 

Scholen:

We zullen de kinderen ophalen van de volgende basisschool:
* Basisschool de Neerakker

 

Zit de basisschool van uw kind er niet bij, maar u wilt wel gebruik maken van de opvang bij Natureluur, dan kunt u contact opnemen met ons via info@natureluur-kinderopvang.nl. Kinderen van andere basisscholen zijn welkom als ze zelfstandig naar BSO Natureluur komen of worden gebracht of als het gaat om een groepje kinderen zodat we vervoer kunnen regelen. Mocht dat geen mogelijkheid zijn, dan kunnen we kijken of er een andere oplossing te vinden is.