Oudercommissie

De oudercommissie wordt gevormd door ouders van kinderen die naar Natureluur gaan. Zij behartigen de belangen van alle ouders van de kinderen op de opvang. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de oudercommissie is om de kwaliteit van de opvang te bewaken en te bevorderen door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de directie van Natureluur. Hiervoor zijn adviesrechten vastgelegd in de Wet Kinderopvang. Daarnaast is het belangrijk dat de oudercommissie op effectieve wijze met de verschillende partijen communiceert. Natureluur is op zoek naar oudercommissie leden. We vinden het belangrijk om ouders op verschillende manieren aan te spreken en ze als  'partner' in de opvang uit te nodigen.

 

Heeft u interesse in het deelnemen, of vragen aan de oudercommissie van Natureluur, dan kunt u een mail sturen naar:

OChaelen@bso-natureluur.nl

 

Hieronder stellen enkele leden van de oudercommissie zichzelf voor:Hallo,

 

Mijn naam is Annemarie Vercoulen.

Ik ben getrouwd met René. Samen hebben we een zoon Sem en een dochter Tess. Sem maakt sinds het begin van Natureluur in september gebruik van de BSO. Tess gaat dit vanaf mei 2017 doen.  Doordat ik geen vaste dagen werk maken wij gebruik van een flexibel contract.

Ons gezin bestaat langs Sem en Tess ook nog uit twee honden en twee konijnen. Naast het zijn van moeder ben ik werkzaam als medewerker zorg en welzijn, in het zorgcentrum St. Elisabeth. Vanuit deze positie organiseren Natureluur en ik van het St Elisabeth af toe samen een activiteit op de groepsverzorging. Ik zie dat Natureluur heel veel betekent. Ik merk dit aan mijn zoon, die nu vraagt Mam mag ik weer Natureluur. Helaas was dit voorheen wel anders. En ik hoef jullie niet te vertellen hoe belangrijk het is om je kind naar de opvang te laten te gaan waar hij/zij het naar zijn zin heeft. Dit werkt toch een stuk rustiger.

Maar in mijn werk zie ik ook dat Natureluur een meerwaarde is voor de bewoners . Hoe leuk is het om te horen van een van onze bewoners. Wanneer ik s middag lig te rusten op mijn bed en ik hoor de kinderen dan sta ik op en ga ik even bij het raam staan kijken.  Het zijn kleine dingen die een groot gevoel losmaken. Het brengt in het zorgcentrum andere verhalen op gang, maar er is ook meer beweging in en om het huis. Dus wat mij betreft voor alle betrokkenen een win, win situatie.

Door mee te denken in de oudercommissie hoop ik dat Natureluur een leuke BSO is en blijft, waar kinderen een fijne tijd hebben en zich spelenderwijs verder kunnen ontwikkelen.

 

Met vriendelijke Groet,

Annemarie Vercoulen

 


Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Anke Engelen en ben de mama van Ivana. Ik woon samen met mijn partner Kevin.

Ik werk op het laboratorium van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Ik ben tevens actief lid van de ouder commissie van BS De Leerlingst. Een goede samenwerking tussen school en BSO zijn voor mij heel belangrijk.

Ivana zit nu al een jaar bij BSO Natureluur. Ik vind het een super mooie BSO. De kinderen zijn lekker weg van school en in de vrije natuur. Lekker in de buitenlucht. Ze leren op een leuke en speelse manier om te gaan met de natuur. Ze hebben lekker veel verschillende thema`s, waardoor geen week hetzelfde is. Tijdens de vakantie zijn er ook super leuke uitstapjes, waardoor de kinderen ook echt een vakantie gevoel hebben, terwijl ouders vaak toch moeten gaan werken.

Er is ook een hele mooie samenwerking met het ouderen centrum. Kinderen gaan ook leuke activiteiten met de ouderen doen en tijdens de vakanties wordt er ook gezamenlijk gegeten. De ouderen leven er helemaal van op en de kinderen vinden het super leuk.