Het team van Natureluur in het bos Haelen

We werken met gediplomeerde pedagogisch medewerkers met minimaal mbo-niveau 3. Naast hun passie voor het werken met kinderen hebben zij allemaal affiniteit met de natuur, zijn ze graag buiten, zijn ze creatief en avontuurlijk en zijn ze niet bang om vies te worden.

Natureluur werkt ook graag samen met stagiaires. We zijn een erkend leerbedrijf voor pedagogisch werk niveau 3. Dit betekent dat we stagiaires aannemen van de opleidingen pedagogisch medewerker niveau 3. Al onze pedagogisch medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).Aukje Vlaanderen

Eigenaar en oprichter

 

Mijn naam is Aukje. Ik ben geboren in Weert en inmiddels al meer dan 10 jaar woonachtig in Neeritter, Gemeente Leudal, waar ik woon met mijn man en onze drie kinderen, Lieve, Nova, en Ravi, onze katten, honden, cavia’s en kippen. Vanuit mijn passie voor kinderopvang, mijn kennis en inzicht in de ontwikkeling van kinderen en door het graag buiten zijn is Natureluur ontstaan.

 

Ruim 20 jaar heb ik in verschillende functies gewerkt binnen de kinderopvang. Deze ervaring kan ik nu goed inzetten in Natureluur. Ik heb ervaren dat buiten zijn, in contact met de natuur en dieren, mij zoveel plezier, voldoening, maar ook rust geeft dat ik dat gevoel heel graag wil overbrengen op een nieuwe generatie jonge mensen. Veel kinderen zijn tegenwoordig zoveel binnen, op de Ipad of ze kijken tv. Dat heb ik ook gezien bij mijn eigen kinderen. Pas als je ze buitenspel en natuur aanbiedt, ze meeneemt naar het bos, ze aanmoedigt om een hut te bouwen, bladeren te verzamelen, in een plas te stampen of op ontdekkingstocht te gaan, kun je samen met hen het plezier van de natuur delen. Omdat de meeste mensen druk zijn met werk of met studie schieten helaas uitstapjes naar het bos er wel eens bij in. Daarom is een Natuur BSO zo fijn. Bij Natureluur weet je, als ouder, dat je kind iedere dag veel buiten speelt met vriendjes en vriendinnetjes, veel leert over de omgang met de natuur en aan het einde van de dag met gezonde rode wangen mee naar huis gaat. Daarbij geven we de kinderen de boodschap mee dat je zuinig moet zijn op de natuur omdat we deze ervaringen ook weer aan hun kinderen mee willen geven. Niet onbelangrijk dus.

Wij hopen jullie te verwelkomen bij Natureluur!


Mariette Theelen

Pedagogisch medewerker

 

Mijn naam is Mariëtte en ben woonachtig in Heel‭. ‬Ik heb een lieve man en twee volwassen dochters‭, ‬Robin en Merle‭, ‬die beiden zijn opgegroeid in de mooie omgeving van Het Leudal‭, ‬waar wij 17‭ ‬jaar gewoond hebben in Haelen‭.‬ ‬

In Leudal werk ik al vanaf 1995‭ ‬met veel passie in de kinderopvang‭, ‬waar in 1998‭ ‬gestart werd met de eerste BSO in deze regio‭. ‬Hier heb ik veel kinderen mogen begroeten‭, ‬mogen begeleiden en zien opgroeien‭. ‬Ik ben dan ook reuze blij dat ik nog steeds kinderen onder mijn hoede mag nemen in dit voor mij zo geliefde gebied‭.‬

Natureluur is voor mij een geweldige kans om dit op een wel heel bijzondere en mooie plek te mogen waar maken‭. ‬Door het team van‭ ‬Aukje te komen versterken kan ik mij blijven inzetten kinderen te laten genieten van hun vrije uurtjes buiten schooltijd‭...  ‬en‭ ‬waar kan dat beter dan midden in het bos‭, ‬waar het buitengebied een avontuurlijke speelplaats is‭. Ik hoop jullie te ontmoeten bij Natureluur‭... ‬


Nalini Huberts

Pedagogisch medewerker


Hallo, mijn naam is Nalini. Ik ben 28 jaar oud en woon in een heerlijk appartement in Herten. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding SPW Kinderopvang gevolgd. Meteen merkte ik dat werken met kinderen is wat ik graag doe. Om mijzelf verder te ontwikkelen ben ik nadat ik al een paar jaar als Pedagogisch Medewerkster in de kinderopvang werkzaam was, begonnen aan de opleiding Pedagogiek. Hier heb  ik veel geleerd over de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen.

Toen Natureluur op mijn pad kwam, werd ik meteen enthousiast. De manier van werken sprak mij gelijk aan. Lekker bezig zijn in de natuur, knutselen met duurzame spullen en leuke proefjes doen.

Het deed mij gelijk denken aan mijn eigen jeugd!

Meegeven wat ik vroeger heb ervaren en om kinderen hierin nu zelf te kunnen begeleiden en ondersteunen is dan voor mij een perfecte combinatie. Regelmatig ben ik te vinden in het bos, samen wandelen met familie of vrienden vind ik heerlijk. Als buitenmens ben ik hier dus helemaal op mijn plek! Tot snel! 


Robin Seuren

Pedagogisch medewerker

 

Dag allemaal! Mijn naam is Robin Seuren, 23 jaar en woonachtig in Roggel samen met mijn vriend. Na de HAVO volgde ik de opleiding Social Work (HBO) aan de Zuyd Hogeschool te Sittard. Door een groeiende passie voor gezonde voeding, ben ik daarna gaan studeren voor Natuurvoedingsadviseur.  Deze opleiding heb ik juni 2016 succesvol afgerond. Juli 2016 ben ik hierin een eigen onderneming gestart genaamd  'Van Natura'. Ik begeleid met veel plezier mensen naar een gezonde levensstijl. Dat doe ik door middel van voedingsadvies, kookworkshops & demonstraties etc.

Toen ik hoorde van BSO Natureluur, sprak het concept  mij meteen erg aan. Ik ben graag in beweging en begeef ik mij graag in de natuur.  Kinderen laten ontdekken in de natuur en hen leren daarmee bezig te zijn hoort absoluut bij een gezonde leefstijl.  Daarnaast is er een mooie combinatie met het gezonde voedingsbeleid wat er binnen Natureluur al is.  Tot snel!


Coby Verhaegh

Pedagogisch medewerker

 

Hallo lieve Allemaal,

Ik ben Coby Verhaegh,  49 jaar en moeder van 3 kinderen  Bram, Veerle en Aukje.  Samen  zijn wij woonachtig met onze honden en katten in het bosrijke Leudal. 

Na mijn Verzorgende/pedagogische en agrarische opleidingen ben ik vanaf 1990 werkzaam geweest in de Kraamzorg, ouderenzorg en de laatste 9 jaar in de Kinderopvang.  Op dit moment werk ik naast Natureluur ook als groepsbegeleider bij een Zorgboerderij in Heythuysen voor jongvolwassenen met een beperking.  Als moeder ben ik heel betrokken geweest met jonge kinderen in speciaal onderwijs.

Ik ben op gegroeid op het boerenerf en ben dus graag buiten bezig in de natuur en ik hou van het zorgen voor dieren. Ik vind buiten zijn voor kinderen zo belangrijk omdat ruimte en natuur zoveel rust geeft, maar ook dat ze lekker hun energie kwijt kunnen en zoveel  kunnen ontdekken, wat ik zelf als kind ook zo heb mogen ervaren. Daarom vind ik het concept van Natureluur zo mooi!  En daarom ben ik dankbaar dat ik mijn passie mag delen samen met een super team.  Liefs en tot gauw.             


Jacqueline Segers

Pedagogisch medewerker


Hallo, Mijn naam is Jacqueline Segers en ik ben 51 jaar. Ik ben geboren en getogen in Neeritter en woon hier met mijn echtgenoot en twee volwassen kinderen. Ruim 25 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt, als leerkracht in de laagste groepen. Hier heb ik ervaren hoe belangrijk buitenspel en natuurbeleving zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zo op een ontdekkende manier over planten en dieren en hun creativiteit wordt gestimuleerd. Hun sociale ontwikkeling oefenen ze in het samenspel en hun verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur kan groeien. Natuurlijk komt het hun gezondheid en welbevinden ten goede.  Mijn baan in het onderwijs heb ik opgezegd maar ik wil heel graag met kinderen blijven werken. Ik vind het dan ook erg leuk om dit als oproepkracht bij Natureluur te mogen doen. Daarnaast werk ik nog een dag in de week als gedragsspecialist in het speciaal basisonderwijs. Ik ben erg onder de indruk van de visie van Natureluur, de ongedwongen sfeer waarin kinderen samen spelen en zeker ook de prachtige ligging in het Leudal. Het team bestaat uit een groep professionele mensen die hun visie met veel enthousiasme uitdragen waardoor ik in korte tijd ervaren heb dat kinderen het fijn hebben hier! 

Tot ziens bij Natureluur!          


Carla ter Horst

Pedagogisch medewerker


Hoi, ik ben Carla ter Horst en ben 48 jaar en woon samen met mijn 17 jarige zoon Cees in Weert. Ik woon nog net geen 2 jaar in het warme zuiden. Doordat mijn zoon zijn droom achterna mocht gaan, basketballen op hoog niveau, hebben wij de sprong van het hoge noorden Leeuwarden naar het zuiden Weert gemaakt. Mijn partner en familie en vrienden achter gelaten en op naar het avontuur. Werken met kinderen met verschillende leeftijden spreekt mij erg aan.  Elk kind is anders en ieder kind heeft weer een andere benadering. Dat maakt het voor mij ook zo divers; praten, ontdekken,  ondervinden op ieders eigen inzicht geeft mij vele waardevolle dingen waarop je weer verder kan bouwen. Ik werk al lange tijd met kinderen van 0-13 jaar. Inmiddels heb ik de opleiding SPW4 behaald. Tijdens een open dag ben ik bij Natureluur wezen kijken en ik kwam blij en enthousiast terug. Wat is dit mooi, heerlijk buiten ontdekken, spelen in de natuur, met takken slepen, hutten maken, vies mogen worden en zo meer. De stap is nu gezet en ik mag bij Natureluur gaan werken.  

Tot ziens bij Natureluur !


Illya Wetzels

Pedagogisch medewerker

 

Hallo allemaal, Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen:  mijn naam is Illiya, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn vriend Dick, dochtertje Benthe en hondje Suus  in een gezellig huis in Herten. Na het afronden van de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang in 2007, ben ik aan de slag gegaan bij diverse kinderdagverblijven en BSO’s. Dit heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan. Na een aantal jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt, heb ik in 2012 de overstap gemaakt om mijn opgedane kennis toe te passen en kinderen thuis op te vangen als gastouder.   Hoewel ik dit tot op heden heel erg graag doe, mis ik het samenwerken in een team, de aanspraak, en gezelligheid van collega’s. Voor mijn gevoel is het tijd voor een nieuw avontuur en dat avontuur ga ik graag aan bij Natureluur.  

 

 

Mede doordat ik samen met Dick al vele jaren actief ben binnen Scouting St.Hubertus in Herten, sprak mij het

concept van Natureluur heel erg aan. Hierdoor kan ik mijn passie voor de kinderopvang combineren met mijn grootste hobby. 

Met vriendelijke groetjes,  

Illiya Wetzels


Frederick Poell

Mede-eigenaar en administratieve ondersteuning

 

Hallo‭, ‬ik ben Frederick‭, ‬getrouwd met Aukje en wij delen dezelfde heerlijke kinderen‭. ‬Door Aukje ben ik mij in kinderopvang gaan‭ ‬interesseren‭. ‬Vooral de combinatie met het buiten zijn‭, ‬de natuurbeleving en het gevoel van avontuur spreekt mij aan‭.‬

In mijn studententijd heb ik gekozen voor de sportopleiding CIOS‭, ‬maar daarna ben ik in de keukenbranche 'gerold'‭. ‬Na jaren gewerkt te hebben als ondernemer in deze branche‭, ‬heb ik ondervonden dat het begeleiden van mensen en met name de omgang met kinderen in hun hun vrije tijd veel beter past bij mij‭.‬

Ik combineer Natureluur met een baan als instructeur bij een waterskibaan en als toezichthouder bij een groot subtropisch zwembad‭. ‬Ik heb gemerkt hoe fijn het is voor kinderen om buiten te zijn en wat de natuur kan bieden aan kinderen om vrij te spelen‭, ‬ontdekken‭, ‬experimenteren en avontuur‭. ‬Vol overtuiging weet ik dat Natureluur als Natuur bso een bijdrage kan leveren aan een gezonde ontwikkeling en een onspannen kind vol leuke en stoere herinneringen‭.‬

Omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn bij het werk van pedagogisch medewerker ben ik bezig met de verkorte opleiding hiervoor‭. ‬Mijn stage uren doe ik voornamelijk hier op de groep‭, ‬maar de kinderen zullen mij ook zien tijdens het ophalen op school‭.‬‭ ‬Voor kinderen is het belangrijk dat er ook mannen werken in de‭ '‬vrouwenwereld‭', ‬ik hou me dan ook graag bezig met de meer survivalachtige activiteiten zoals hutten bouwen‭, ‬knopen leggen‭, ‬boom klimmen‭, ‬zakmes leren gebruiken‭, ‬veilig vuur leren maken enz‭.‬

Tot ziens bij Natureluur‭!‬