Onze kinderfeestjes in de natuur

Bij Natureluur is het altijd een feestje in de natuur, dus heerlijk in de buitenlucht. Voor een beetje regen zijn wij niet bang. Onder begeleiding van een professionele begeleider van Natureluur nemen wij het kinderfeestje uit handen; geen troep in huis, geen organisatie, geen materialen aanschaffen maar alleen genieten. Ouders en/of andere begeleiders mogen erbij zijn, maar dat is niet verplicht. Aan jou de keus. Mocht je het wensen dan kunnen wij foto’s maken van het kinderfeestje en deze naderhand digitaal toesturen (inbegrepen).  

 

We hebben verschillende kinderfeestjes voor verschillende leeftijden en met verschillende mogelijkheden. Een kinderfeestje kun je boeken bij Natureluur. Klik hier om ons een email te sturen.

 

De natuurfeestjes duren 2 uur. De prijs is 115 euro voor 8 kinderen. Elk kind meer is 8,50 extra. Een glaasje ranja en een koekje is inclusief. Ieder feestje kan worden aangevuld met extra's. De kinderfeestje en de extra's vind je onderaan deze pagina in de download.

De feestjes:

 

Kabouterfeestje (4-6 jaar)

Het kabouterfeestje is voor de allerkleinsten. Jullie krijgen van ons een kaboutermuts te leen en we schminken rode kabouterwangetjes. We starten met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Jullie lopen een kaboutertocht door het bos met kleine opdrachtjes en leuke spelletjes en gaan op zoek naar Teun, de boskabouter. Ook doen we een voelspel met materialen uit de natuur. Na afloop krijgt ieder kind een kabouterdiploma.    


 

Toverdokter (4-7 jaar)

Heeft jouw aapje of beer een schaafwondje? Pijn in de buik? Een gescheurd oortje? Of is ze verkouden? De Toverdokter lost het op. Deze dokter maakt alle knuffeldieren beter. Maar je moet wel helpen! Ieder kind mag zijn of haar knuffeldier meenemen naar dit feestje. Samen met de handpoppen van de toverdokter gaan we de dieren beter maken met een toverdrank die we zelf maken van magische kruiden, blaadjes en bloemetjes uit het bos, jullie knutselen een toverstok en jullie maken een nieuw groot spinnenweb voor de spin tussen de bomen. 


 

Elfenfeestje (4-7 jaar)

Het elfenfeestje is voor de jongste kinderen. Jullie krijgen van ons elfenvleugels te leen (maar jullie mogen natuurlijk ook al verkleed komen als een elfje) en jullie krijgen glitters op jullie wangen. We starten met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Jullie lopen een elfentocht door het bos met leuke opdrachtjes en kleine spelletjes en jullie gaan op zoek naar de staf van de Leudalse bosfee. Ook knutselen jullie je eigen fee staf van wol, kraaltjes, veren en natuurlijke materialen. Na afloop krijgt ieder kind een elfendiploma.    


 

Heksen- of tovenaarsfeestje (4-9 jaar)

Doe mee met ons heksen- en tovenaarsfeestje. Van ons krijgen jullie een heksen of tovenaarshoed te leen, maar jullie mogen natuurlijk al helemaal verkleed als heks of tovenaar komen. We starten met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Jullie maken een toverdrank met magische planten, kruiden en bloemen die jullie zelf vinden in de natuur. Jullie kunnen als groep kiezen uit het maken van een weefraam met natuurlijke materialen om thuis voor je raam te hangen, een spinnenweb aan een tak of een heksenbezem. Jullie doen ook mee aan een padden-stoelen-dans. Na afloop krijgt ieder kind een heksen- of tovenaarsdiploma.    


 

Kunst in de natuur (6-12 jaar)

 

Jullie zijn echt natuurkunstenaars en maken zogenaamde Land-art kunst. We starten met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Dan gaan we het bos in voor een wandeling en zoeken voor de activiteit van alles wat je kunt vinden in de natuur. Je kunt kiezen uit twee activiteiten namelijk een natuurlijke mandala maken (alleen of met z’n allen), stenen beschilderen of een kleimasker maken tegen een boom. (Alleen de stenen kunnen mee naar huis worden genomen).


 

Speurneuzen (4-8 jaar)

Ben je een echte speurneus, dan kun je meedoen aan een natuur speurtocht. We starten met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Bij de speurtocht volgen jullie de aanwijzingen op de kaarten en moeten jullie opdrachten doen tijdens de tocht zoals vragen beantwoorden over de natuur, dingetjes zoeken of een klein natuurspelletje. Voor onderweg krijg je van ons een verrekijker en een vergrootglas te leen. Na afloop krijg je een speurneuzendiploma. 


 

Boswachtersfeestje (4-8 jaar)

Bij dit boswachtersfeestje starten we met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Omdat de bosdieren je niet mogen zien camoufleren we je gezicht met schmink.  Bij de speurtocht volgen jullie de aanwijzingen op de kaarten en moeten jullie opdrachten doen tijdens de tocht zoals vragen beantwoorden over de natuur, dingetjes zoeken of een klein natuurspelletje. Verder kun je kiezen uit kriebelbeestjes zoeken met een vergrootglas, loeppotjes en een insecten zoekkaart of we maken we een klein insecten hotel wat je mee naar huis kan nemen. Ook mag je proberen te schieten met pijl en boog. Na afloop krijg je een boswachtersdiploma.    


 

Stoer (8-12 jaar)

Bij dit stoere feestje starten we met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. Daarna gaan jullie aan de slag met het scherp maken van een tak met een zakmes, bouwen jullie een hut in het bos, camoufleren we jullie gezicht met schmink, mogen jullie proberen zo ver mogelijk te schieten met pijl en boog en leren jullie een katapult te gebruiken.    


 

Bikkels in het bos (8-12 jaar)

We starten het feest met het openmaken van alle kadootjes van de kinderen. De bikkels in het bos worden gecamoufleerd met schmink of de echte bikkels met modder. Jullie doen een ontdekkingsspeurtocht met opdrachten. Voorbeelden van opdrachten zijn het opsporen van bepaalde insecten of soorten bomen of planten, het werken met een zakmes, een doel raken met pijl en boog en/of katapult, het zoeken naar het voorwerp op de foto en iets opgraven na het volgen van de aanwijzingen.    


 

Meiden in het bos (8-12 jaar)

We beginnen met het openmaken van de kadootjes van alle kinderen. De meiden in het bos gaan een beauty zalfje maken voor je gezicht of handen van een echte aloë Vera plant. We zoeken naar mooie materialen voor een natuurlijke krans voor in het haar en we knutselen en beschilderen een stenencactus in een potje die je mee naar huis mag nemen.    


Download
Prijslijst en extra informatie
Natureluur feestjes 2020.pdf
Adobe Acrobat document 992.4 KB

Enkele leuke reacties:

 

" De kinderen hebben het allemaal heel erg leuk gehad, ondanks de kou. Ik heb aan ze gevraagd welk onderdeel ze het leukste vonden, maar alles vonden ze leuk, als ze begonnen te vertellen “ik vond het handboogschieten het leukst”  kwam al snel, “maar de stok scherp maken ook oh, en de hut maken ook en het schminken ook.” Ze gingen ’s avonds met een bigsmile naar huis. En sommige kinderen hebben op maandag in de klas in de kring over het feestje verteld. En zijn ook nog naar de jarige toe gegaan om te vertellen hoe leuk ze het hebben gehad! Dus TOP zou ik zeggen! Wat ook goed was, is dat bij de hut maken, iedereen kon doen wat hij of zij wilde. Het enige meisje in het gezelschap vond het leuk om in de “modder”keuken te spelen om te zorgen dat er eten was voor in de hut, anderen klommen in bomen, iedereen deed waar ‘ie zin in had en samen met de begeleiding is er een heel erg mooie hut gebouwd. "